Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

CÀPSULA: Mètodes d’acció comunitària per a col·lectius amb diversitat funcional i salut mental

CÀPSULA: Mètodes d’acció comunitària per a col·lectius amb diversitat funcional i salut mental

Data: Dijous, 15 de març, a les 18.30h.
Lloc: Seu del CEESC a Barcelona.

Quines reapropiacions de la vulnerabilitat són performatives i productores de missatges polítics? Quina relació hi ha entre l’educació social, el patiment i la bogeria? La salut mental és col·lectiva?

Sovint els educadors i les educadores socials es relacionen amb altres metodologies que reafirmen la seva dimensió de crítica social, d’acció política i de propostes d’alternatives. La creació artística i l’educació social poden promoure en la salut mental la (re)apropiació del que és comú, del que pertany a tots però que no ens permetem expressar per por a sentir-nos “fora de”, per por a fracassar o a semblar fràgils.

Aquesta Càpsula és una proposta inicial formativa centrada en la salut mental més enllà d’una mirada tradicionalment clínica, més enllà de les lògiques “psi”.

Prenem el concepte de salut mental col·lectiva des d’un enfoc multidisciplinari i pràctic posant atenció als processos participatius i posant el cos al centre del treball com a conflicte i per obrir nous qüestionaments a través de la performance i l’escriptura compartida: ètiques de la cura, vulnerabilitat i procomú.

A càrrec de: Asun Pie, col·legiada 2581. Professora dels estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i codirectora de projectes de recerca i acció participativa en salut mental i polítiques sanitàries. Thomas Louvat, exdirector artístic de transFORMAS. Ha desenvolupat una metodologia de creació teatral compartida a partir de l'experiència de processos de creació teatral amb diferents col·lectius durant els últims 20 anys. Tots dos treballen actualment en el projecte Vulnus, Arts Vives, Vulnerabilitat i Recerca.

Inscriu-t'hi en aquest enllaç.

---

Et recordem que que una activitat sigui gratuïta no vol dir que no tingui valor. Des del CEESC hi invertim recursos humans i econòmics per dur-la a terme, així que si us hi apunteu, però finalment no podeu venir, aviseu-nos, si us plau. La vostra plaça pot anar a alguna altra persona interessada. 

En conveni amb:

 

 

Informació bàsica

Inici de l'activitat 15-03-2018 18:30
Finalització de l'activitat 15-03-2018 20:00
Localització
Barcelona
Aragó, 141.143, 4a
Barcelona