Si sou de les persones que vau estudiar Educació Social abans del “procés Bolonya”, us interessarà saber que el Govern ja ha fet oficial la correspondència del títol entre la Diplomatura en Educació Social i el Títol de Grau en Educació Social.

El passat 2 d’octubre es va publicar al BOE, Boletín Oficial del Estado, una resolució per la qual es determina el nivell de correspondència al nivell del Marc Espanyol de Qualificacions d’Educació Superior (MECES) del títol universitari Oficial de Diplomat en Educació Social. Segons aquesta resolució, el títol de Diplomat en Educació Social es correspon amb el nivell 2 del MECES (nivell de grau).

El Real Decreto 967/2014 estableix en el seu article 27 que l'equiparació queda acreditada amb la publicació al BOE, si bé el Ministeri ha habilitat a través de la Seu Electrònica d'Educació un procediment pel qual un titulat pot sol·licitar i obtenir directament un certificat de correspondència a nivell MECES per a la seva titulació pre-Bolonya.

Els titulats que poden trobar més utilitat a aquest certificat són aquells professionals que volen exercir o realitzar estudis fora d'Espanya i que volen veure reconegut correctament el seu nivell acadèmic com professional. Per a més informació sobre el tràmit a realitzar, consulteu aquest lloc web.

AVÍS PER A NAVEGANTS: L’equiparació de nivell no és el mateix que una homologació de titulació. Tot i que la titulació de Grau en Educació Social ha vingut a substituir l’antiga Diplomatura d’Educació Social i que les dues estan vinculades amb l'exercici de la mateixa professió, en no haver-se produït una homologació no es pot parlar d'equivalència de titulació.

El CEESC ja ens vam manifestar l’any 2012 en contra del procediment de les retitulacions en els estudis d’Educació Social, sobre la base de la necessitat d’equiparació dels estudis, independentment del pla sota el qual van ser concebuts.