Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

 

Art Social - Neret Edicions

Neret Edicions és l’editorial de l’Associació Neret Social. Des de Neret es publica la revista Art Social, una eina de difusió de diferents projectes d’art social i un espai de referència per a la visibilització i el debat d’aquesta activitat. Neret Edicions publica també la col·lecció de llibres "Art Social", on s'aborda la teoria, la metodologia i l’experiència de diferents disciplines artístiques, constituint-se en un material de referència per aprofundir en el coneixement de l'acció social a través de l'art.

A més, l'editorial avança amb nous projectes, com la col·lecció "Veus", centrada en l'art brut i la literatura feta des de la vivència de situacions d'estigmatització i discriminació, i els llibres d'Artilugis, eines pràctiques per implementar projectes d'art social sobretot en àmbits educatius, però no només, i per entendre les persones i saber llegir l'expressió dels seus conflictes individuals i grupals.

www.artsocial.cat / www.neret.cat

Taller d'Idees

Taller d'Idees és un espai de diversitat creativa del projecte d'Entramat, l'associació que treballa amb persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o amb diagnosi de salut mental amb Circ Bombeta entre altres propostes. 

http://associacioentramat.wixsite.com/entramat

Art&Coop

És una cooperativa d'iniciativa social que promou produccions i processos artístics per a la transformació individual i col·lectiva. Neix com a evolució dels projectes d’art comunitari de l’Associació Marabal, entitat amb més de deu anys d’experiència en el sector de les arts aplicades. Com a projectes propis i més que consolidats s’hi troben Creació XIC i Tiretades. Les tres sòcies d’Art&Coop, juntament amb entitats i professionals col·laboradores, treballen amb diferents disciplines artístiques (especialment arts escèniques i plàstiques) per fomentar la participació, l'apoderament i el benestar, generar espais de convivència en la diversitat, enfortir les xarxes i comunitats, promoure la reflexió crítica i democratitzar la cultura, apostant també pel rigor i la qualitat.

www.artandcoop.org

Estimaocells

Des de La caseta de l’òliba de Vallbona de les Monges s’experimenta, es treballa i s’ofereixen tota mena d’activitats i experiències entorn el patrimoni natural. Les més conegudes són els Estimaocells. Rebatejant els coneguts espantaocells, la construcció dels Estimaocells dona un gir al concepte i la seva acció vol contribuir a millorar la biodiversitat del territori. Cada estimaocell ha estat construït per una família del poble que, any rere any, s’ocupa d’arreglar-lo i cuidar-lo. A la setmana cultural, el poble s’aplega de nou per fer-ne tasques de manteniment. Després de quatre anys, ja és una obra artística comunitària: els vint-i-set estimaocells que viuen a la “Cruïlla dels Estimaocells” és un petit museu a l’aire lliure on la gent para a fer-s’hi fotografies.

La caseta de l’Òliba

Trànsit Projectes SL

Organització de serveis culturals, socials i educatius que, des de 1985, treballa entenent la cultura en el seu sentit més ampli: com a eina que modela, transforma i que genera identitat. Actualment treballa amb més de 500 professionals repartits entre els territoris d’influència de Trànsit, Barcelona, Madrid i Santiago de Chile. Al Grup Trànsit s’hi sumen CEPS Projectes Socials (1994) i ITD, Innovació, Transferència i Desenvolupament (2000).

www.transit.es/

 

Llistat d’estudis que es presentaran a la JORNADA: Camins i perspectives. Professionals de l'Educació Social. #PerspectivES17.

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

Màsters oficials

UNIVERSITAT DE BARCELONA

Màsters oficials

Màsters propis

Postgraus

UNIVERSITAT DE GIRONA

Màsters oficials

FUNDACIÓ UNIVERSITAT DE GIRONA: INNOVACIÓ I FORMACIÓ

Màsters propis 

Postgraus

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA i UNIVERSITAT DE GIRONA

Màsters oficials

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Màsters oficials

Postgraus

UNIVERSITAT RAMON LLULL (FACULTAT D'EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL PERE TARRÉS)

Màsters oficials

Màsters propis

Postgraus

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

Màsters oficials

  • Innovació i Recerca en la Intervenció Social - Encara no existeix

UNIVERSIDAD NACIONAL DE EDUCACIÓN A DISTANCIA

Màsters oficials


Altres estudis d'interès que no tindran cap persona referent a la jornada:

UNIVERSITAT DE LLEIDA

Màsters oficials

Postgraus

UNIVERSITAT DE VIC - UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA

Màsters oficials

 

Xerrada: Eines pràctiques per accedir al món laboral

Òscar Martínez Ciuró

 

Diplomat en Educació Social i Màster en Aplicacions Multimèdia. Coordina l'especialització en Indústries Culturals del Màster de Gestió d'Institucions i Empreses Culturals de la UB. Sempre en moviment a la intersecció de l'educació social, la cultura i les noves tecnologies. Ponències sobre noves tecnologies i social media a diferents universitats i graus com La Salle, UIC, URL, UB, des de 2006.

Ha co-coordinat el projecte CiutatBeta pel CEESC. Ha fet formacions sobre noves tecnologies i identitat digital per a educadors socials al CEESC i per a la Diputación de Valladolid i la Fundación Germán Sánchez. Ha parlat d'oportunitats laborals en la intersecció de l'educació social, la cultura i les noves tecnologies a Buenos Aires dins del V Congrés Cultura y Media, i a Guatemala a la Universidad Rafael Landívar a les seves jornades internacionals d'Emprenedors, o a Sevilla per a la UNIA parlant d'educació social i urbanisme tàctic.

 

Professionals que ens acompanyaran a la JORNADA: Camins i perspectives. Professionals de l’Educació Social. #PerspectivES17.

Àmbit ES i Art Contemporani

Cleofé Campuzano

 

Poetessa i educadora de museus. Va iniciar els seus estudis universitaris en Filologia Hispànica i, posteriorment, es va graduar en Educació Social i es va especialitzar en el vessant sociocultural. Màster en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Múrcia i Màster en Museus, Educació i Comunicació de la Universitat de Saragossa.

Participa habitualment com a col·laboradora en diversos mitjans digitals i en paper, a través de treballs científics i ressenyes. Ha participat en revistes de poesia i a espais literaris. Divideix la seva tasca actual entre les seves investigacions sobre patrimoni i educació, la poesia i el comissariat pedagògic en art contemporani.

Col·legiada 10227. 

Àmbit ES i Escola

 

Elisabeth Arpal Salvador

Educadora social. Màster en Mediació i Resolució de Conflictes.

Educadora esportiva en una entitat de Terrassa. Mare de dia a la Llagosta.

Encarregada de la comunicació del col·lectiu professional "Educació social i escola" del CEESC.

Maria Prat López

Diplomada en Educació Social (UVic). Llicendiada en Antropologia Social i Cultural (UB). Formació en prevenció de relacions abusives entre infants i joves. Formació en intervenció social des d'una perpesctiva de gènere.

Actualment treballa com a educadora social a Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa.

Membre del col·lectiu professional del CEESC "Educació social i escola" i nexe amb la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Col·legiada 7764. 

 

Àmbit ES i Joventut

Carles Vila Mumbrú

 

Diplomat en Educació Social (UNED) i Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) (UdG, UdL, UAB, UB, URV, UPF).

Tècnic de joventut a Lliçà de Vall. Professor associat al Departament de Teoria i Història de l'Educació de la UB.

Membre del Grup de Pedagogia Social (GPS) per a la Inclusió i la Cohesió, de la UB. Soci de l'Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ); coordinador del projecte Be Youth Worker Today i co-coordinador de l'estudi de perfils de professionals de joventut 2017. Membre de la Xarxa Treballem amb Joves (XTJOV). Investigador en el projecte "HEBE: El empoderamiento de los jóvenes: análisis de los momentos, espacios y procesos que contribuyen al empoderamiento juvenil".

Col·legiat 10006. 

Miquel Rubio

 

Graduat en Educació Social i Màster en Educació i TIC (e-learning) per la Universitat Oberta de Catalunya. Tècnic superior en Animació Sociocultural (TASOC), expert en Serveis d’Informació Juvenil i informació al ciutadà per la Universitat de Salamanca, i especialista en Coordinació i Gestió de Programes i Serveis per la Joventut per la Universitat de València. Autor del llibre #edusoentrevistas, editorial UOC.

Actualment, treballa com a coordinador i educador social a un Centre Obert Municipal de Barcelona, tot i que anteriorment va exercir com a tècnic de joventut en un municipi de 6.000 habitants al País Valencià. 

Col·legiat 10160.

Àmbit ES i Mediació

Laia González Prádanos

 

Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Positiva de Conflictes i Mediació per la Fundació Pere Tarrés.

La seva experiència professional s’inicia en l’àmbit dels centres de menors i discapacitats, i continua amb el treball comunitari a la ciutat de Rubí. Des del 2006 treballa en el Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de l’Hospitalet on destaca la seva experiència en la prevenció i gestió de conflictes amb un enfocament comunitari.

Membre del col·lectiu professional de Mediació del CEESC, adscrita al Centre de Mediació del Dret Privat de Catalunya i formadora en Gestió Positiva de Conflictes. 

Col·legiada 8139.

Francesca Ferrari Rebull

Mediadora. Responsable del disseny i implementació de diferents serveis de mediació. Docència i responsable de pràctiques de diferents universitats.

Responsable de Mediació del CEESC. Representant del CEESC al Comitè Assessor del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. 

Col·legiada 1145.

Àmbit d’Emprenedoria i Economia Social

Eduardo Elosegui Mancisidor

 

Educador social especialitzat en treball comunitari, metodologies participatives, emprenentatge social juvenil i polítiques locals de ciutadania.

Al llarg de més de deu anys ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit municipal i actualment compagina la docència a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona amb el disseny de contextos d’emprenentatge des de l’empresa “ALWA Emprendizaje Social”, de la qual és soci-fundador. És també consultor-col·laborador de diverses organitzacions.

Col·legiat 7827. 

Àmbit ES i Salut Mental

Mireia Latorre Minguell

 

Diplomada en Educació Social i llicenciada en Psicologia. Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia i Màster en Psicoteràpia cognitivo-conductual.

Va treballar durant quatre anys al Centre d’Atenció a Malalts de VIH-Sida. Des del 2008 treballa com educadora social als Serveis de Salut Mental de Sant Andreu com a Coordinadora del Projecte Individual (CPI) del Pla de Serveis Individualitzats (PSI) atenent persones amb Trastorn Mental Sever.

Eines pràctiques per accedir al món laboral

Òscar Martínez Ciuró

 

Diplomat en Educació Social i Màster en Aplicacions Multimèdia. Coordina l'especialització en Indústries Culturals del Màster de Gestió d'Institucions i Empreses Culturals de la UB. Sempre en moviment a la intersecció de l'educació social, la cultura i les noves tecnologies. Ponències sobre noves tecnologies i social media a diferents universitats i graus com La Salle, UIC, URL, UB, des de 2006.

Ha co-coordinat el projecte CiutatBeta pel CEESC. Ha fet formacions sobre noves tecnologies i identitat digital per a educadors socials al CEESC i per a la Diputación de Valladolid i la Fundación Germán Sánchez. Ha parlat d'oportunitats laborals en la intersecció de l'educació social, la cultura i les noves tecnologies a Buenos Aires dins del V Congrés Cultura y Media, i a Guatemala a la Universidad Rafael Landívar a les seves jornades internacionals d'Emprenedors, o a Sevilla per a la UNIA parlant d'educació social i urbanisme tàctic.

 

El CEESC ofereix aquest servei com a model de gestió alternativa dels conflictes que poden sorgir en el desenvolupament de la professió per tal de millorar les relacions interpersonals i amb l’organització on es desenvolupa la tasca professional, així com d’aquesta vers altres situacions professionals.

 

L'Ajuntament de Barcelona fa temps que ha incorporat la mediació com a estratègia d'intervenció per a la resolució de conflictes. L'objectiu és atendre situacions de conflicte des del diàleg entre les parts i retornar el protagonisme als ciutadans i ciutadanes i el compromís de les parts en la construcció de convivència.

El febrer del 2017, el CEESC i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni de col·laboració per a l'execució d'actes de mediació que l'Ajuntament encarrega per adjudicació directa al CEESC, i que duen a terme professionals de l'educació social col·legiats i inscrits en el registre de persones mediadores del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

Per escollir a aquests professionals, es va fer una convocatòria oberta entre els nostres professionals mediadors (de Barcelona en primera instància) i que formen part del Col·lectiu Professional de Mediació del CEESC. Les persones interessades ens van fer arribar el seu currículum vitae juntament amb una carta de motivació i d'interessos. Els professionals seleccionats van ser validats per la Junta de Govern del CEESC, a partir d'uns criteris clars i transparents.

Els objectius d'aquest conveni són:

  • Oferir una alternativa a la punició i a la judicalització per als temes de la vida ciutadana mitjançant la cultura del diàleg, el consens, el pacte i l'acord com a vies alternatives per a la solució dels conflictes.
  • Potenciar la participació, el diàleg, la implicació i el compromís ciutadà i comunitari en la socialització i resolució dels conflictes de convivència.
  • Atendre els casos de conflictes entre ciutadans i acompanyar-los en la cerca d'una solució acceptada i satisfactòria per a les parts.
  • Oferir uns espais de relació amb condicions que afavoreixin la confrontació constructiva de situacions en desequilibri entre les parts.
  • Retornar a la comunitat la seva responsabilitat en la resolució de conflictes de convivència.
  • Reforçar la dimensió preventiva, en la mesura que, a més de donar respostes concretes a determinades situacions, es treballa sobre les causes que les originen.

Els casos a mediar ens arriben a través del personal tècnics de prevenció dels diferents districtes de la ciutat de Barcelona.

Des de l'abril del 2017, s'han dut a terme al CEESC 5 mediacions.

 

 

El CEESC, en col·laboració amb el Centre de Mediació i Dret Privat de Catalunya, col·labora en la difusió i el coneixement de la Mediació. Per aquest objectiu, forma part de la xarxa de Serveis d'Informació Mediadora i ofereix un espai gratuït per atendre a la ciutadania en general.

La missió del servei és la d’informar sobre tot allò que significa una mediació: el funcionament, els principis que regeixen el procés, els professionals, els costos, els avantatges vers un procés judicial, el paper protagonista de les parts...


A QUI VA DIRIGIT ?

El Servei d’Informació Mediadora es dirigeix a la ciutadania en general. Està destinat a atendre a tothom que, ja sigui derivat d’un procés judicial o bé per pròpia iniciativa, necessiti informació sobre el procés de mediació: Què és? Com funciona? Com es duu a terme? Quants diners em costarà?


QUAN ENS POT SER ÚTIL AQUEST SERVEI ?

Sempre que es necessiti informació sobre què et pot aportar un procés de mediació, en qualsevol situació de conflicte, ja sigui familiar, veïnal, comunitari... ja sigui per decisió individual, o bé per derivació judicial, i ja sigui per interès d’una sola part o bé de totes les parts que integren el conflicte.
Des del SIM t’atendrem i t’oferirem informació, orientació  sobre el procés, les seves característiques i la possibilitat de dur a terme la mediació en cada cas.

COM CONTACTAR-HI

Adreçar-se telefònicament a: 934 521 008
Per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Amplia la informació del Servei d’Informació Mediadora (SIM)