Des del CEESC estem fent seguiment de les notícies que aquests dies ens parlen d'uns adolescents que reclamen la nostra atenció. Sota l'apel·latiu d'"els nens de la cola" estem repassant titulars que ens refereixen una realitat que ens ocupa i que lamentem.

Les educadores i els educadors socials no podem quedar indiferents davant la indefensió d'uns nois als que, a les múltiples i diverses necessitats específiques de protecció que fins ara carregaven com un llast, s'hi afegeix ara el consum de productes tòxics i terriblement nocius per a la seva salut. Segurament, aquesta situació ha esdevingut mediàtica perquè, com a conseqüències col·laterals, els territoris i les comunitats on té lloc el seu consum, pateixen algun tipus de distorsió en el seu dia a dia. Nosaltres volem posar l'accent però, en els nois, en la seva situació i en com fer-hi front des d'una perspectiva circular i multidisplinària que doni resposta al conjunt de les condicions que els han dut fins on són ara. Volem enfrontar-nos a la malaltia superant les diverses simptomatologies ja siguin individuals, grupals o comunitàries.

Aquest grapat de joves ara els trobem a l'entorn de l'anomenat "Forat de la Vergonya", a Barcelona. Formen part d'un número més nodrit dels que tècnicament s'han vingut anomenant "menas" (menors d’edat no acompanyats); infants que han fet un llarg camí des dels seus llocs d'origen, desarrelats de països, comunitats i famílies, empesos pel somni d'un món millor que el seu imaginari situava a casa nostra. El somni, segur que no comptava amb el consum de cola o les agressions xenòfobes com les que s'han produït recentment contra uns infants tutelats a Manresa i davant de les que aquest divendres es convoca un acte de rebuig.

El col·legi està treballant en clau de fer un abordatge d'aquest tema i ens agradaria comptar amb totes les veus que ens hi vulguin acompanyar: polítiques, ciutadanes i professionals que vulguin reflexionar sobre l’especificitat de la intervenció en aquest àmbit.

Si hi esteu interessats podeu contactar amb nosaltres a través del nostre correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..