Al CEESC continuem amb la nostra tasca de divulgar i impulsar la mediació.

És per aquest motiu que, recollint la veu d’un grup de professionals  que estem convençuts que la mediació és una eina que afavoreix el consens i el diàleg en qualsevol àmbit social, essent imprescindible en la tasca diària d’un educador, que es vol reiniciar i, si convé, reinventar la Comissió de Mediació.

La Comissió de Mediació va començar a caminar fa molts anys, el 1999, amb molta força i il·lusió. Eren moments de construir aquesta nova metodologia d’acció, i fer-nos un lloc entre els mediadors i s’ha sigut  molt actiu treballant molts aspectes i col·laborant, en diferents moments fins els nostres dies.

A tall d’història, hem fet diverses activitats:

  • El primer número dels Quaderns d’Educació Social (2002) es va dedicar monogràficament a la Mediació.
  • Activitats concretes com “El Café del Mig”, la Jornada “La Mediació dóna molt de joc” per  donar a conèixer la Mediació a la resta de col·legiats.
  • Vam crear el Servei d’Informació Mediadora (SIM) al Centre Vallcarca per apropar la mediació a la ciutadania.
  • Vam participar  en jornades, tallers, congressos... per fer visible la figura de l’educador social dins la mediació.

També hem participat en:

  • La creació del Centre de Mediació Familiar de Catalunya (2001)
  • El redactat de la primera llei de Mediació a Catalunya  i del primer Reglament (2001/2003)
  • El redactat de la segona llei de Mediació del Dret Privat i Reglament (2009)

Molta història que mereix continuar. A més, es necessita tirar endavant per afavorir aquesta professió de Mediador, des de la visió de  l’Educació Social.

Us convidem, tant a Mediadors com a simpatitzants de la Mediació o de la Resolució de Conflictes, a que formeu part de la Comissió de Mediació del CEESC. Entre tots i totes podrem desenvolupar accions, consensuar noves propostes, treballar en competències i especialitats, compartir coneixements i tècniques amb altres professions o amb altres mediadors de professions de base diferents a la nostra i elaborar qualsevol activitat que doni fortalesa a la Mediació i en garanteixin la seva bona pràctica. 

Si estàs interessat en tirar endavant un grup de treball al voltant de la mediació i l'educació social, envia’ns un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La primera trobada es realitzarà el dilluns 20 de juny 18 h.