Del 16 de setembre al 16 de desembre es durà a terme un nou curs del procés formatiu Activa’t, Eines comunitàries per a la transformació social.

Es busquen joves d'entre 20 i 35 anys interessats en participar en una formació innovadora amb l'objectiu d'enfortir les seves capacitats, la transformació personal i l’apoderament.

Aquest procés està pensat tant per a joves professionals com per aquells joves que estan estudiant o que han acabat els estudis, i que s’han quedat amb ganes de posar en pràctica actuacions en entorns comunitaris.

Activa't no és solament un curs, és tot un procés d’aprenentatge personal i col·lectiu. Aporta continguts i coneixements amb una visió innovadora i alhora crítica de la realitat social. Nous aprenentatges i competències sobre gestió intercultural, gènere, mediació, drets humans i de les minories, comunicació social, així com maneres de cuidar-nos, reforçant la part emocional i reduint el risc d’esgotament i desgast del treball social. Tot això es duu a terme través d’entitats i organitzacions que treballen dia a dia vers la justicia i la igualtat social. Més detalls.

El procés es divideix en tres fases:

  • Sessions formatives intensives (4 setmanes entre 16 de setembre i 15 d’octubre)
  • Sessions de disseny (6 setmanes entre 21 d’octubre i 18 de novembre)
  • Sessions d’implementació i seguiment (del 19 de novembre al 16 de desembre)

Calendari

Les preinscripcions estan obertes fins al 31 de juliol.

Inversió: 40€ (possibilitat d'acollir-se a una beca, en funció del nombre d'isncrits).

Aquesta formació equival a 5 crèdit ECTS per a la Universitat de Barcelona (UB).

Pots demanar més informació a:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
www.activat.org 
651 34 14 06

 

La 1a edició va fer nèixer cooperatives i associacions
La primera edició d’Activa’t va comptar amb la participació de 64 joves de tot el territori català. Durant els 10 mesos que va durar el procés formatiu es van anar forjant dinàmiques, grups i projectes que han donat una nova perspectiva als joves que hi van participar. La Figuera Coop, Associació Romesco o La Barraca - Talleres itinerantes són algunes de les accions que van iniciar-se l’any passat i que ara s’estan desenvolupant amb el seguiment de l’equip d’Activa’t.  

Aquí podeu veure als protagonistes de la primera edició:
https://www.youtube.com/embed/XQkGM65JEuM
https://www.youtube.com/embed/U0KIDq0M_Zo