Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

El proper 1 de desembre se celebra arreu del món el 30è Dia Mundial de la Sida, una jornada que vol fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH.

Des de l’aparició dels primers casos d’infecció pel VIH, és innegable que han sorgit noves oportunitats i  també molts desafiaments però, malgrat que disposem d’evidència sobre l’eficàcia dels programes de prevenció i tractament del VIH, no hi ha lloc per a l’autocomplaença. La comunitat internacional ha assumit el  compromís de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

Per assolir aquesta fita tan ambiciosa, Catalunya treballa agilitant l’aplicació de mesures sostenibles a través d’un compromís polític renovat, recursos i innovacions tècniques i programàtiques. El Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, l’Acord nacional per afrontar l’epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l’estigma relacionat, aprovat pel Parlament de Catalunya i el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH, així com els plans estratègics locals, són exemples de la resposta del nostre país, en la qual participen les persones afectades, la societat civil, el sector privat i els organismes  governamentals. Es tracta d’una resposta organitzada, basada en l’evidència científica, consensuada, coherent, eficaç i inspirada en les recomanacions internacionals.

Cal intensificar esforços per monitorar l’evolució de l’epidèmia, per implementar la prevenció combinada, per  garantir que totes les persones infectades coneguin el seu estat serològic, per assegurar el tractament precoç i una atenció integral de qualitat i centrada en l’individu, per protegir les persones més vulnerables, per  augmentar l’eficiència en la prestació de serveis i per eliminar l’estigma i la discriminació associada al VIH. Tothom és necessari per donar un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat sense VIH.


 

Ens adherim al Manifest unitari per commemorar el proper 25 de novembre el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

El CEESC, com a membre de la TIAC, entitat promotora de Somescola, difonem aquest decàleg.

 

Està format per professionals vinculats al treball amb gent gran des de la perspectiva socioeducativa.

 

Està format per professionals vinculats a la Salut Mental des d’una perspectiva socioeducativa.

 

Està format per professionals vinculats al treball amb joves des de la perspectiva socioeducativa.

 

Treballem pel disseny de respostes a les necessitats detectades al sistema de protecció a la infància

 

Volem construir discurs i reflexionar com a ciutadans i ciutadanes sobre un greu problema d'exclusió que afecta la nostra societat.