Vine al CEESC a conèixer el nou Model de Serveis d'Intervenció Socioeducativa

Des de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) se’ns va fer saber l’any 2015 que havien estat treballant en el disseny d'un "Nou Model de Serveis d'Intervenció Socioeducativa", que volia repensar i racionalitzar el que fins ara han vingut essent els serveis de centres oberts.

Qui va dissenyar aquest nou model va ser la DGAIA, d’acord amb la Federació de Municipis, l’Associació de Municipis i la Diputació de Barcelona.

Quan se’ns va anunciar, aquest tema ja tenia un recorregut i la feina ja estava molt avançada. El CEESC, fruit de les aportacions rebudes per part dels professionals que en el seu dia van voler contribuir en la renovació del model, vam expressar les nostres opinions al respecte, recollides en aquest document, l’octubre del 2015.

Posteriorment la DGAIA va impulsar un grup de treball, amb participació, a més dels agents enumerats anteriorment, del CEESC, els col·legis de Pedagogs, Psicologia, i Treball Social, la FEDAIA i la Fundació Pere Tarrés, amb la voluntat d’acordar com implementar aquest nou model.

El cert és que la tasca no va tenir continuïtat, el grup no va tornar a ser convocat i des dels col·legis professionals mai hem rebut resposta ni a aquest fet en concret, ni a l’evolució del model de manera més general, que ens consta que ha seguit la seva construcció i disseminació.

Després de les repetides demandes, el Sr. Joan Mayoral, Subdirector General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, referent del model, ens presentarà quin és el model en el moment actual i en quin moment es troba la seva implantació. Serà el proper dia dimecres 29 de març a les 10h, a la seu del CEESC a Barcelona (Carrer Aragó 141, 4a planta)

La nostra voluntat és que es pugui fer un debat obert amb el conjunt de professionals per als que serà d’aplicació.

Si teniu l'oportunitat de venir i participar-hi, us esperem. La veu dels i les professionals és fonamental per oferir les millors de les propostes possibles als infants amb els que treballem i a les seves famílies. I fins ara no se’ns ha deixat dir la nostra.

Hem superat l'aforament. Us podeu continuar inscrivint, però quedareu en llista d'espera. En cas que s'alliberés alguna plaça, us ho farem saber.