Art Social - Neret Edicions

Neret Edicions és l’editorial de l’Associació Neret Social. Des de Neret es publica la revista Art Social, una eina de difusió de diferents projectes d’art social i un espai de referència per a la visibilització i el debat d’aquesta activitat. Neret Edicions publica també la col·lecció de llibres "Art Social", on s'aborda la teoria, la metodologia i l’experiència de diferents disciplines artístiques, constituint-se en un material de referència per aprofundir en el coneixement de l'acció social a través de l'art.

A més, l'editorial avança amb nous projectes, com la col·lecció "Veus", centrada en l'art brut i la literatura feta des de la vivència de situacions d'estigmatització i discriminació, i els llibres d'Artilugis, eines pràctiques per implementar projectes d'art social sobretot en àmbits educatius, però no només, i per entendre les persones i saber llegir l'expressió dels seus conflictes individuals i grupals.

www.artsocial.cat / www.neret.cat

Taller d'Idees

Taller d'Idees és un espai de diversitat creativa del projecte d'Entramat, l'associació que treballa amb persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o amb diagnosi de salut mental amb Circ Bombeta entre altres propostes. 

http://associacioentramat.wixsite.com/entramat

Art&Coop

És una cooperativa d'iniciativa social que promou produccions i processos artístics per a la transformació individual i col·lectiva. Neix com a evolució dels projectes d’art comunitari de l’Associació Marabal, entitat amb més de deu anys d’experiència en el sector de les arts aplicades. Com a projectes propis i més que consolidats s’hi troben Creació XIC i Tiretades. Les tres sòcies d’Art&Coop, juntament amb entitats i professionals col·laboradores, treballen amb diferents disciplines artístiques (especialment arts escèniques i plàstiques) per fomentar la participació, l'apoderament i el benestar, generar espais de convivència en la diversitat, enfortir les xarxes i comunitats, promoure la reflexió crítica i democratitzar la cultura, apostant també pel rigor i la qualitat.

www.artandcoop.org

Estimaocells

Des de La caseta de l’òliba de Vallbona de les Monges s’experimenta, es treballa i s’ofereixen tota mena d’activitats i experiències entorn el patrimoni natural. Les més conegudes són els Estimaocells. Rebatejant els coneguts espantaocells, la construcció dels Estimaocells dona un gir al concepte i la seva acció vol contribuir a millorar la biodiversitat del territori. Cada estimaocell ha estat construït per una família del poble que, any rere any, s’ocupa d’arreglar-lo i cuidar-lo. A la setmana cultural, el poble s’aplega de nou per fer-ne tasques de manteniment. Després de quatre anys, ja és una obra artística comunitària: els vint-i-set estimaocells que viuen a la “Cruïlla dels Estimaocells” és un petit museu a l’aire lliure on la gent para a fer-s’hi fotografies.

La caseta de l’Òliba

Trànsit Projectes SL

Organització de serveis culturals, socials i educatius que, des de 1985, treballa entenent la cultura en el seu sentit més ampli: com a eina que modela, transforma i que genera identitat. Actualment treballa amb més de 500 professionals repartits entre els territoris d’influència de Trànsit, Barcelona, Madrid i Santiago de Chile. Al Grup Trànsit s’hi sumen CEPS Projectes Socials (1994) i ITD, Innovació, Transferència i Desenvolupament (2000).

www.transit.es/