Aquest dilluns 24 de juliol de 2017 es va signar el Conveni Col·lectiu de Catalunya d’Acció Social amb infants, joves, famílies i d’altres en situació de risc (2013-2018) per part de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació de Serveis a la Ciutadania FSC-CCOO de Catalunya i la Federació d’empleats i empleades dels Serveis Públics FESP- UGT de Catalunya.

La Confederació n’informa subratllant que “malgrat la delicada situació del sector en aquests darrers anys de crisi producte dels ajustos pressupostaris en els serveis orientats a l’acció social a Catalunya, hem fet un esforç per assolir un acord que permeti disposar d’un marc regulador actualitzat”.

El nou Conveni s'adequa a la normativa legal en matèria sectorial i laboral; de la incorporació de millores formals de redactat; i de la revisió de l’àmbit funcional d’acord amb la realitat actual dels serveis.

Les quatre grans novetats del conveni són:

  • Increment salarial del 1,2 % en els dos anys de vigència del conveni (2017-2018). Per a l’any 2017: increment del + 0.4 % amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017; i per a l’any 2018: increment del + 0.8 %.
  • No revalorització de l’Ad Personam, garantia regulada en l’article 8 del conveni.
  • La incorporació d’un nou permís retribuït per assumptes propis. Per a cada any complet de servei, s’han incorporat 24 hores de permís per assumptes propis, o el que proporcionalment correspongui en funció de la jornada contractada, realitzables en un màxim de 5 dies.
  • Comissió paritària de classificació professional, per tal de fer una revisió en profunditat de la classificació professional del conveni col·lectiu.

La jornada anual, regulada en l’article 32, es manté a 1.724 hores amb caràcter general i  1.701 hores per al cicle continuat.

El Conveni Col·lectiu de Catalunya d’Acció Social amb infants, joves, famílies i d’altres en situació de risc per als anys 2013 – 2018 és d’obligat compliment per a totes les empreses i entitats que presten serveis a Catalunya emmarcats dins l’àmbit funcional del conveni, independentment de la titularitat dels mateixos.

Llegiu la notícia al web de La Confederació.