Prop de 80 persones van participar a la Jornada “L’equip educatiu més enllà del docent: l’Educació social a l’escola" celebrada el 6 de juliol de 2017 a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Aquesta jornada ha estat impulsada pel Col·lectiu professional “Educació social i escola” del CEESC que treballa en la incorporació institucional i plena de les educadores i els educadors socials als centres educatius. Fins ara, la figura de l’educador/a social s’ha introduït en els centres docents de manera molt puntual però encara no existeix un reconeixement, ni cap forma d’accés al sistema com a educadors socials (excepte en les USSE i en altres espais molt concrets).

En aquesta jornada han sumat esforços participants d’arreu del territori català i de molt variat àmbit d’actuació. Hi han assistit experts del món universitari per oferir la seva mirada i donar resposta a tres qüestions plantejades: “Quines respostes cal donar a les necessitats actuals de l’escola”, “L’equip interdisciplinari en l’escola actual” i quines han de ser les “Aportacions específiques i competències del perfil professional de l’educador/a social a l’entorn educatiu”. Professionals de l’educació social i representants de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya també han aportat la seva experiència viscuda en els centres educatius, i representants de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica comparteixen la necessitat de defensar l’educació en un sentit ampli. Així mateix, hi ha hagut la presentació de conclusions i resultats del treballs acadèmics fets sobre l’Educació Social a l'Escola.

Les aportacions dels ponents, de la taula d’experiències i dels diferents participants en aquesta jornada tenen la voluntat de motivar un espai de diàleg amb la resta de la comunitat educativa i amb els responsables institucionals i polítics en matèria d’educació, sobre la necessària figura de l’educador/a social dins d’aquesta comunitat educativa.

Des del col·lectiu s'ha redactat la relatoria de la Jornada.

Podeu veure les fotos de la jornada en aquest àlbum de flickr.