Butlletí del CEESC núm. 397 · 15 de maig de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

L'ES com a professió essencial i bàsica de present i de futur
És el moment de reforçar el nostre sistema social, sense deixar de banda que també és el moment de fer forta l'educació social com a professió al centre de la vida de les persones, d'exigir mesures per a un treball de qualitat.

[llegeix l'article]

7 reclamacions en l’àmbit de la Infància i l'Adolescència
Seguim endavant amb la feina d'interlocució amb responsables polítics, que s’ha intensificat amb la situació actual, centrant-nos, ara en el que ha de venir. Des del CEESC hem sol·licitat a la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut una actuació rigorosa i urgent en diversos àmbits, que resumim en 7 punts.
[llegeix els 7 punts]

Continuarem aplaudint després de poder sortir de casa
L'Óscar Martínez escriu aquest article en què demana "consensos polítics i socials per fer una veritable aposta de reforma fiscal que tingui en compte a totes les persones" ja que "la pobresa que generarà aquesta crisi té una relació directa amb les polítiques socials que no s’han portat a terme fins ara".
[llegeix l'article]

Es comença a gestar el Think Tank Jove del CEESC
El passat 5 de maig, va tenir lloc la primera reunió virtual del Think Tank Jove en què hi van participar 5 educadores socials que van aportar noves idees sobre acompanyament a nous col·legiats, sobre la lluita per la dignificació de la professió i sobre les activitats i les serveis del Col·legi. És un espai obert a la participació dels membres més joves del CEESC.
[més info]

Guia de preguntes i respostes per a infants
Diversos col·legis professionals, serveis i administracions públiques, preocupats per la infància i l'adolescència, presentem la guia "FAQS: respostes a preguntes freqüents que es poden fer els nens i nenes durant l'estat d'alarma per COVID-19".
[consulta la guia]

ENQUESTA: Com ens afecta la COVID-19 com a professionals?
Ja tenim més de 400 respostes a l'enquesta que vam obrir la setmana passada per saber com està afectant la crisi sanitària de la COVID-19 als professionals de l’ES, però encara volem arribar a més educadores i educadors socials. Tens temps d'omplir-la fins al 24 de maig.
[participa-hi]

AL BLOG: L'impacte i risc emocional d'ES en temps de COVID-19, i cada dia
La Sílvia Lobera i en Jan Garrido ens escriuen aquest article en què posen sobre la taula com ens afecta en el cos, en les emocions i en l'estat d'ànim l'exercici de la tasca diària i com els possibles efectes s'agreugen ara.
[llegeix l'article]

Dues adhesions amb perspectiva de gènere
Com a membres de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial ens adherim a les declaracions del COLPIS i del COEINF que demanen incloure la perspectiva de gènere en les mesures relatives a la COVID-19 i a reduir  l’escletxa de gènere.
[adhesió COLPIS] [adhesió COEINF]

Apartat Especial COVID-19
Recorda que a la web del CEESC trobaràs l'apartat 'Especial COVID-19' on hi hem agrupat les accions que està fent el CEESC, els serveis específics de salut, acompanyament i jurídics i laborals, diferents recursos i informacions d'interès, així com un apartat d'activitats i propostes d'altres entitats.
[més info]

L'EncapsuladES passa a emetre's un cop a la setmana
A partir d'ara, l'EncapsuladES passarà a emetre's només un cop per setmana, els dijous, a les 19h. Així doncs, el proper 21 tindrem un programa dedicat a la cultura amb Vicky Laguía, de Circula Cultura i Òscar Martínez, de Trànsit Projectes. Recorda que pots recuperar els millors moments al canal IGTV del CEESC.
[més info]

Allarguem fins a l'1 de juny l'ESrural
Coneixes alguna proposta significativa per a entorns rurals des de l'Educació Social? Ajuda'ns a conformar una futura jornada per ampliar el coneixement del treball que es fa des de l’Educació Social en els pobles i les comarques per enriquir la professió i la disciplina.
[més info]
En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!