Butlletí del CEESC ESPECIAL · Si no el veus bé, clica aquí

En aquest primer butlletí del 2022 fem un cop d'ull a l'any que acabem de deixar enrere, fent un recull del més destacat del 2021.
Moltes gràcies per comptar amb nosaltres.
10 assoliments d'un any essencial

#1 25è aniversari
Enguany hem celebrat el 25è aniversari del Col·legi amb tot un seguit d'accions que han volgut posar en valor la tasca realitzada pel Col·legi durant aquests anys i per agrair la feina i el compromís de totes les persones que han treballat per tal que el CEESC sigui l'espai de referència de la professió a Catalunya.

#2 Col·lectiu de Dones
Es Consolida el Col·lectiu de Dones i Equitat del CEESC, creat a finals del 2020, que té l'objectiu de promoure una reflexió a l’entorn de temàtiques vinculades a l’àmbit de l’atenció a les dones i promoure espais de visibilitat per a educadores socials que vulguin compartir les seves experiències laborals, entre altres qüestions.

#3 Camins i perspectives
Al nostre canal de youtube hem publicat els 9 vídeo-podcasts de les xerrades que vam mantenir amb els professionals de 8 àmbits de treball de l'Educació Social i l'espai d'informació sobre contractació i ofertes laborals durant la jornada Camins i Perspectives, que vol ser un lloc on posar-se al dia de la professió amb una mirada àmplia a través de diversos espais integrals i dinàmics

#4 ESRural
El projecte "Educació Social en entorns rurals"segueix creixent. Hem celebrat una jornada sobre despoblació en què, entre d'altres temes, vam parlar sobre la preocupació per la falta d’oportunitats professionals dels joves als pobles, la manca de serveis com el transport públic, la falta d’habitatges rehabilitats o en condicions i un horitzó de vida social i cultural saludable.

#5 Informe d'Educació Social i Escola
Seguim treballant per la plena incorporació de les educadores i els educadors socials als centres educatius de caràcter públic. Des del Col·lectiu Professional d’Educació Social i Escola s’ha realitzat una avaluació de la feina feta per part dels 75 ES incorporats durant el curs 2020-2021 i del nivell de satisfacció dels equips directius vers aquest nou perfil dins les escoles i instituts.

#6 Guia de recomanacions i recursos per al treball socioeducatiu a distància
Hem publicat aquesta Guia, en col·laboració amb la Diputació de Barceona, que ofereix orientacions per a professionals per poder realitzar el treball socioeducatiu a distància, facilitant noves eines per a l'atenció i acompanyament a infants i adolescents i contribuint a reduir la bretxa digital.

#7 IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats
Durant dos dies, més de 500 professionals dels Serveis Socials van poder reflexionar al voltant de les dependències i l’autonomia, en un Congrés que malgrat les dificultats es va poder celebrar en un format híbrid amb un gran èxit de participació i una gran qualitat en tots els seus continguts.

#8 InformeES 2020
Hem publicat  la 3a edició de l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya. Aquest #InformES és la foto de l’evolució de l’estat de l’Educació Social entre l’any 2014 i el 2020 a Catalunya, la base del qual és una enquesta oberta, a la qual van respondre 1.254 professionals.

#9 Defensa de la professió
Aquest 2021 hem continuat amb una de les prioritats del Col·legi que és la de centrar-nos en la defensa de la professió i en definir un posicionament de la institució a favor de la justícia social i de defensa de les persones usuàries dels nostres serveis professionals.

#10 Número 23 dels Quaderns
Publiquem el número 23 dels Quaderns d'Educació Social que insisteix en dues necessitats. La primera és que la nostra pràctica professional ha de generar espais per a l’acció reflexiva i ha d’utilitzar l’escriptura com a eina. La segona, que la reflexió, l’escriptura i la lectura poden ser un espai col·lectiu.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre


Aquest és un missatge automàtic. Si us plau, no el responguis directament.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, escriu-nos a a ceesc@ceesc.cat.

Política de privacitat