Butlletí del CEESC núm. 337 · 23 de novembre de 2018 · Si no el veus bé, clica aquí

Comunicat pel Dia Universal dels Drets dels Infants
El passat 20 de novembre, vam llegir un comunicat unitari en què posem en entredit l’actual situació del sistema de protecció que no aconsegueix garantir els drets fonamentals de tots els infants en el nostre país i en què demanem una reforma global del sistema de protecció, que consolidi i preservi al seu centre als infants i adolescents, les seves necessitats i els seus drets.

[llegeix el Comunicat]

Manifest del CGCEES, "Una sola infància"
Amb motiu del Dia Universal de la Infància, el CGCEES emetem aquest Manifest que denuncia l’agudització de la divisió entre infàncies i ens comprometem a “donar suport i col·laborar, per eliminar la divisió de les infàncies".
[llegeix el Manifest]

Prou criminalitzar i perseguir joves!
El CEESC forma part de les 77 associacions, partits i sindicats que s'han adherit a un manifest de solidaritat amb els joves impulsat per tres entitats gironines: Girona Acull, La Forja - Gironès i Espai Antiracista.
[llegeix el Manifest]

Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el CGCEES ha creat l'etiqueta #Edusocontralaviolenciamachista per visualitzar a les xarxes socials les aportacions de l'Educació Social en aquest àmbit. Us convidem a fer-la servir el 25N.
[més info]

Manifest unitari per a l'eliminació de la violència envers les dones
El CEESC ens adherim al manifest unitari que commemora el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L’ha redactat la periodista Ariadna Oltra i se centra per segon any consecutiu en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals.
[llegeix el Manifest]

Obrim convocatòria als Premis RetinES 2019
Reconeixeran la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa amb un premi de 600€. Com a novetat d’aquest any, els Premis Retines incorporen un reconeixement al millor projecte audiovisual realitzat amb mòbil per joves de 18 a 30 anys, amb un premi de 300€.
[més info]

Felicitats per la ressenya de ‘Precious’, Astrid!
La guanyadora del concurs de ressenyes del RetinES ha estat Astrid Rinaldi, amb la ressenya de la pel·lícula “Precious”. Tant la sipnosi com la perspectiva socioeducativa hi estan perfectament descrites. L’Astrid ha guanyat dues entrades per a l’estrena del Docs Barcelona durant un any.
[més info]

Full Informatiu 85 - Tardor 2018
En el número 85 del Full Informatiu trobareu un article sobre la regulació de l'Educació Social, el posicionament del CEESC davant del col·lapse del sistema de Protecció a la Infància i dos articles sobre Trastorns de Conducta Alimentària i sobre els Tastorns de l'Espectre Alcohòlic Fetal, entre d'altres.
[descarrega't el FI85]

Iniciem l’Educació 360 a les Terres de Lleida
Si formes part d'un centre educatiu, entitat, equipament o ajuntament, et convidem a participar d’aquesta trobada on parlarem sobre l’Educació 360 i el valor afegit que aporta a la tasca educativa, el proper 1 de desembre, al Museu de Lleida.
[més info]

CURS: Sexe, drogues i prevenció
Amb aquesta formació pretenem responsabilitzar a la gent jove sobre els seus consums i les seves relacions sexuals evitant el mínim de riscos i fomentant el màxim de plaer. Treballarem sobre diversos casos pràctics.
[més info]

CÀPSULA: La mediació en dependències policials
La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana de Reus és un exemple de servei amb un treball multidisciplinari entre l'atenció socioeducativa i la seguretat ciutadana.
[més info]
En anteriors butlletins

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC
 

ISSN 2014-2137

Política de privacitat