Butlletí del CEESC núm. 474 · 25 de març de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Relleu a la Junta de Govern
A la passada Assemblea es va fer el relleu de la Junta de Govern del CEESC que presidirà en Marc Queralt. La nova Junta, que compta amb membres de totes les demarcacions, té tres vicepresidències que assumeixen Albert Font-Tarrés, Saray Subirada i Patricia Quilez. Marta Fité serà la nova secretària i Olga Giner, la tresorera. L’òrgan de govern es completa amb 18 vocals.
[més info]
Camins i Perspectives
Resum de l'Assemblea de març
El passat divendres 18 de març es va celebrar l’Assemblea Ordinària del CEESC durant la qual es van aprovar les memòries d'activitats i econòmiques del 2021. Així mateix, Maria Rosa Monreal va acomiadar-se com a presidenta del CEESC i es va presentar la Nova Junta de Govern.
[més info]
Camins i Perspectives 2022
El proper 31 de març us proposem una sèrie d'espais integrals i dinàmics on posar-vos al dia de la professió amb una mirada àmplia. Una oportunitat única de conèixer, preguntar o debatre amb professionals de l’Educació Social especialitzats i en actiu.
[més info]
Inscripcions obertes per al VIII Congrés Estatal
El Congrés es durà a terme entre el 31 de març i el 19 de maig de manera descentralitzada sota el lema “Educació Social, Dignitat i Drets, en temps de pandèmia”. La inscripció és gratuïta per a membres del CEESC, i estudiants i professorat d'Educació Social.
[més info]
ESST
4t ESST: Educació social: integració o transformació?
El proper 1 d'abril tindrà lloc la quarta sessió presencial del Seminari Educació Social sobre la Taula que porta per títol "Educació social: integració social o transormació?" Si ets professional de l'educació social i creus que el debat enriqueix la nostra feina, vine, t'esperem a la seu del CEESC a Girona.
[més info]
Cicatrius de fronteres
L'educadora social i col·legiada Elena Sorribas publica un article a Social.cat on parla de les injustícies relacionades amb la població migrada. "Una llarga llista de maltractaments, abusos i negligències racistes que no són en va, deixen cicatrius, les cicatrius de fronteres".
[llegeix l'article]
Educació social i sostenibilitat mediambiental
L'educador social i col·legiat Ramon Vidal i Saborit escriu l'article "L'educació social, disciplina essencial per a la sostenibilitat mediambiental" per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua.
[legeix l'article]
Frenem els preus. Evitem la pobresa
La Plataforma + Drets i + Justícia Social, de la qual forma part el CEESC, és una de les entitats que va convocar les mobilitzacions davant de l’escalada imparable dels preus i l’increment desbocat del cost de la vida, que impliquen l'empitjorament de les condicions de vida de la ciutadania. Milers de persones es van manifestar dimecres a una seixantena de ciutats arreu de l’Estat.
[més info]
7A Dia Mundial de la Salut. La Salut no era això
El CEESC dona suport a aquesta campanya per commemorar el Dia Mundial de la Salut en què es reclama la necessitat d'introduir un canvi de model; que sigui universal, cent per cent públic, de qualitat i basat en l’atenció primària. Per fer-ho, es proposen mesures concretes que cal implementar d’avui mateix.
[més info]
Front comú d’ajuntaments i entitats socials
Dimecres es va celebrar la Jornada del Fòrum Social Metropolità, del grup impulsor del qual el CEESC formem part, i que té l’objectiu de fer front als desafiaments socials metropolitans, reduir les desigualtats socials i incrementar la qualitat de vida de la població de la regió metropolitana de Barcelona.
[més info]
Homenatge a Isabel Domínguez Paniagua
Dissabte vam participar a l'homenatge a Isabel Domínguez Paniagua, activista i emblema de la lluita veïna al Bon Pastor. Educadora social, va participar en la creació de l’Associació Catalana de la Dona i, de l'Associació d'Educadores i Educadors Especialitzats de Catalunya.
[més info]
CURS EN LÍNIA: Aspectes legals relacionats amb la guarda dels fills
Aquest curs està destinat a persones a qui els interessi conèixer els aspectes legals i pràctics derivats del tipus de guardes acordades per sentència judicial, o, en el seu cas, la manera d’actuar durant la tramitació d’un procediment judicial de família.
[en línia, 20 i 27 d'abril i 4 i 11 de maig]
Barnhaus
CÀPSULA EN LÍNIA:  Compartir pis 65 anys després
En aquesta Càpsula coneixerem la Fundació Llars Compartides que ofereix una llar a les persones de 65 anys en endavant que malgrat cobrar una pensió no poden accedir a un habitatge assequible i accessible perquè no tenen suficients diners per pagar el lloguer d'un pis.
[en línia, 25 d'abril]
Últimes accions de defensa de la realitat laboral dels educadors i les educadores socials
Ajuntament de Pallejà
Recurs acceptat Pendent de resposta Recurs denegat  Silenci administratiu

PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!