Butlletí del CEESC núm. 478 · 22 d'abril de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Per Sant Jordi, recomana'ns un llibre!
Aquest dissabte és Sant Jordi i, com ja fa uns anys, et volem demanar que ens recomanis llibres que puguin servir-nos d'inspiració per a la nostra tasca professional.
Utilitza l’etiqueta #llibres_ES a les xarxes socials i participa en un sorteig de 3 lots de llibres cedits per TRÀNSIT Projectes.

[Feliç Sant Jordi]
Reunió amb la Secretaria d'Infància i Adolescència i la DGAIA
El proper 26 d'abril, respresentants del CEESC es reuniran amb el Sr. Alexis Serra, secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, i amb la directora de la DGAIA, la Sra. Ester Cabanes per parlar del conveni entre els departaments d'Interior i Drets Socials per “fomentar pràctiques dels aspirants de policia en CRAE”.
[més info]
Barcelona: escoles enriquides amb educació social i emocional
Al blog "Educa Barcelona" aquesta setmana Jordi Collet, educador social i encarregat d'avaluar el projecte “De l’equip docent a l’equip educatiu” de l'Ajuntament de Barcelona, parla de la importància d'incorporar educadors i educadores socials als centres escolars.
[llegeix l'article]
Presentació del llibre 'Desenllaços' a Lleida
L’educadora social Sara Touri va presentar la setmana passada el seu llibre sobre migracions i racisme a Lleida. “Humilment vull compartir aquests relats que no deixen de ser una petita lluita amb l’objectiu de fer visibles algunes realitats que una part de la societat vol silenciades”. La presentació va ser un acte coorganitzat pel CEESC i la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida.
[llegeix l'article a totLleida]
Catàleg de formació i Càpsules
Ja han començat els primers cursos del catàleg de primavera de formació i Càpsules. A poc a poc anem reprenent la presencialitat, però entenem que oferir formació a distància també és interessant. Per això el catàleg combina les activitats en línia i les presencials.
[troba el teu curs!]
Polítiques socials i ètica al VIII Congrés
El 27 i 30 d'abril tindran lloc a Bilbao i Madrid, respectivament, dues de les activitats descentralitzades del VIII Congrés Estatal d'Educació Social. L'acte de Bilbao se centrarà en polítiques socials i l'acte a Madrid versarà sobre l'ètica professional. Tots dos es podran seguir per streaming.
[Acte a Bilbao] 
[Acte a Madrid]
5è ESST: Educació social: integració o transformació?
El proper 6 de maig tindrà lloc la cinquena sessió presencial del Seminari Educació Social sobre la Taula. Si ets professional de l'educació social i creus que el debat enriqueix la nostra feina, vine, t'esperem a la seu del CEESC a Girona.
[més info]
Vídeo i relatoria de la Càpsula Barnahus
Hem publicat el vídeo i la relatoria de la Càpsula "Barnahus, la casa que protegeix els infants" que exposa com funciona aquest sistema de protecció per a tot infant i adolescent davant de l’inici d’un procés judicial.
[més info]
Jornades d’Orientació Professional
El proper 28 d'abril, el CEESC participa a les Jornades d'Orientació Professional de la Universitat de Barcelona, adreçades a l'alumnat de la Facultat d'Educació.
[més info]
Els reptes professionals en una societat líquida
En el marc del cicle “Les Dones Professionals Actuem” la Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya organitza la conferència "Els reptes professionals en una societat líquida”.
[més info]
Educació a temps complet als territoris rurals
Espai de trobada i reflexió sobre com convertir les zones rurals en territoris educadors, tenint com a referència el marc de l’Educació 360. Educació a temps complet i les propostes construïdes prèviament per l’Agenda Rural 2030.
[més info]
Formació d'arts visuals i moviment
El 30 d'abril tindrà lloc a la Fundació Miró una sessió pràctica, dinàmica i vivencial, on ens endinsarem en l'art i la seva relació amb el propi cos. Un taller que parteix de la intimitat i el tacte com a llocs des d’on posar el cos i sensibilitzar-nos amb espais com els museus. Tenim 5 entrades gratuïtes per a membres del CEESC.
[més info]
Formació al Teatre Nacional de Catalunya
El 7 de maig tindrà lloc al Teatre Nacional de un taller de teatre i expressió per retrobar-nos amb el nostre cos i experimentar en grup. Treballarem dinàmiques teatrals i aprendrem eines per utilitzar en el nostre dia a dia. Tenim 5 entrades gratuïtes per a membres del CEESC.
[més info]
CURS PRESENCIAL: Competències professionals i cavalls
Aquesta formació us ofereix la possibilitat d'explorar amb els cavalls la comunicació, la tolerància a la frustració, la significació que li donem a la realitat i l'empatia. Quatre competències professionals molt necessàries per a la tasca dels educadors i les educadores socials.
[Argentona, 29 i 30 de maig i 1 de juny]
Tosquelles
EXPO:  Visita i presentació de l’exposició de Francesc Tosquelles
Conjuntament amb el CCCB, des del CEESC us recomanem aquesta exposició i us oferim una cita especial, el proper 12 de maig, en què comptarem per a la presentació amb Carles Guerra, crític d’art, docent i investigador i coresponsables d’aquest projecte.
[CCCB, 12 de maig]

PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!