Butlletí del CEESC núm. 480 · 6 de maig de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Manifest pel Dia Internacional del Treball
En motiu de l'1 de maig, des del CEESC hem volgut posar el focus en tots aquells punts alarmants detectats des de fa dècades en la nostra professió, com són les condicions laborals, la precarietat, els salaris baixos, la falta d’actualització del Conveni d’Acció Social, el poc reconeixement com a professionals de titulació universitària, la conciliació laboral i la salut mental.
[comparteix el Manifest]
Reunions institucionals per parlar del futur dels ES a l'escola
Durant aquest mes de maig, tenim agendades reunions amb diversos grups parlamentaris, així com amb responsables del Departament d'Educació per tal de valorar la implantació de la figura de l'educador/a social als centres educatius durant aquests dos cursos, així com per parlar de la seva continuïtat.
[més info]
#ESRural. L’educació social i l’educació ambiental
Busquem projectes d’educació social que treballin a l’entorn de l’educació ambiental, la sostenibilitat o el canvi climàtic. Si en coneixes algun, omple el formulari fins al 20 de maig. En parlarem el 10 de juny a la tercera jornada del projecte l’Educació Social en entorns rurals que en aquesta ocasió celebrarem a Vallbona de les Monges.
[més info]
Llei de serveis socials i medi rural al VIII Congrés
El 12 i 14 de maig tindran lloc a Múrica i Valladolid, respectivament, dues de les activitats descentralitzades del VIII Congrés Estatal d'Educació Social. L'acte de Múrcia se centrarà en la llei de serveis socials i l'acte a Valladolid versarà sobre l'educació social en medi rural. Tots dos es podran seguir per streaming.
[Acte a Múrcia] 
[Acte a Valladolid]
Nous escenaris socioeducatius
L'Albert Font-Tarrés, vicepresident del CEESC, farà la conferència inaugural d'aquestes Jornades, organitzades pel CEESIB i la UIB, en què s'analitzaran quines són les perspectives de futur de la professió, repassant els objectius que s’han aconseguit fins ara, les dificultats actuals, i els reptes més importants a tenir en compte de cara al futur, per al creixement de la professió.
[més info]
Comencem a treballar en el
Vè CSBBE

El CEESC torna a posar-se al capdavant de l'organització del que serà el Vè Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats. Si t'interessa participar en l'organització del Congrés, vine a una reunió oberta el proper dimarts, 17 de maig, a les 16h, o connecta-t'hi de manera virtual.
[més info]
Construint comunitat: El conflicte com a oportunitat
Al nostre canal de youtube hem publicat el vídeo de la conferència de l’Óscar Negredo dins del VIII Cicle de Conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors, en què explica com el procés i l’estratègia de la resolució del conflicte fins a l’entesa final, poden restaurar, configurar o projectar uns vincles de present i de futur entre les parts.
[mira la conferència]
Exclusió sociolaboral després de la pandèmia
Des de la UNED ens fan arribar aquest estudi que té com a objectiu general analitzar les problemàtiques d'exclusió sociolaboral després de la COVID-19 ateses per l'educació social i reconèixer les bones pràctiques per a la inclusió.
[col·labora-hi] 
Concurs de cinema "Ments Despertes"
El 16 de maig tindrà lloc la gala de lliurament de premis del Concurs de cinema "Ments Despertes", un esdeveniment obert a l’alumnat que vol trencar amb els estereotips entre joves, com els que giren al voltant de la salut mental.
[més info]
CURS I CÀPSULA SOBRE Perspectiva comunitària
T'oferim dues activitats per cercar eines i propostes educatives per utilitzar el diàleg, la participació i la mediació per abordar les exclusions socials i identificant i rebutjant els comportaments i actituds discriminatòries envers les persones i col·lectius, així com per analitzar i identificar els processos de creació de rumors, estereotips, prejudicis i la seva relació amb les diverses formes de discriminació.
[Càpsula a distància, 24 de maig]
[Curs virtual, del 31 de maig al 14 de juny]
Tosquelles
EXPO:  Visita i presentació de l’exposició de Francesc Tosquelles
Conjuntament amb el CCCB, des del CEESC us recomanem aquesta exposició i us oferim una cita especial, el proper 12 de maig, en què comptarem per a la presentació amb Carles Guerra, crític d’art, docent i investigador i coresponsables d’aquest projecte.
[CCCB, 12 de maig]

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!