Butlletí del CEESC núm. 484 · 3 de juny de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Programa de la Jornada #ESRural
El proper divendres 10 de juny celebrarem la jornada "L’educació social i l’educació ambiental" que vol facilitar un debat on identificar els llocs de confluència entre l'educació ambiental i l'educació social. Coneixerem tres projectes i tres professionals que treballen amb persones i el seu entorn natural, entre l’àmbit social i l’educació ambiental, la sostenibilitat o el canvi climàtic.
[consulta el programa]
Volem un curs 2022-2023 amb professionals de l’educació social a escoles i instituts
Des del CEESC hem emès un comunicat per expressar el nostre malestar per l'anul·lació de la reunió que teníem agendada aquesta setmana amb responsables del Departament d'Educació per tal de confirmar la continuïtat de la figura de l'educador i educadora social a les escoles el curs que ve. 
[llegeix el comunicat]
El CEESC formarà part de la nova Taula del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya
Tot i que el Govern reconeix la mirada complementària que les educadores i els educadors socials podem aportar en l’àmbit de la Salut Mental i les Addiccions, des del CEESC reivindiquem també la participació en el Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions.
[llegeix el comunicat]
Paisatges de Ponent. Una ruta a través de projectes que transformen les comunitats
Per celebrar el 10è aniversari dels Sèniors, el grup ens proposa viure una experiència completa a Ponent en què coneixerem dos dels projectes més transformadors del territori: el Gargar de Penelles i la Cooperativa L'Olivera, i asistirem a la jornada 'L’educació social i l’educació ambiental.'
[10 de juny]
Novetats a la Borsa de treball
Hem creat la secció d'Ofertes permanents a la Borsa de treball del CEESC, amb ofertes o borses de treball que estan obertes de manera permanent o durant llargs períodes de temps. És el cas, per exemple, quan s’obren borses professionals. Aquesta secció s’afegeix a les ja existents: Oferta privada, amb les ofertes inserides per les entitats contractants i Oferta pública, amb ofertes de diferents administracions.
[més info]
Pacte Social contra la Corrupció
El CEESC s'ha adherit al Pacte Social Contra la Corrupció, impulsat pel Parlament Ciutadà, el decàleg del qual inclou, entre d'altres,  clarificar el finançament del partits, millorar la transparència i el retiment de comptes o millorar el sistema de control i de contrapoders des de la ciutadania.
[més info]
Jornades internacionals pels drets culturals - Call for papers
Són necessaris els drets culturals? Per a qui són fonamentals els drets culturals? Com aconseguim la realització dels drets culturals a través de polítiques i accions col·lectives tant en l’àmbit institucional com comunitari? Si estàs investigant al voltant d’alguna d’aquestes preguntes, presenta la teva recerca.
[més info]
Setmana del Llibre Social
Del 7 a l'11 de juny se celebrarà la Setmana del Llibre Social que té com a objectiu  reivindicar el paper dels autors i les autores, editorials, llibreries i públic lector que aposten per obres sobre temàtiques socials com el feminisme, l’educació, les migracions, la diversitat o el pensament crític.
[més info]
Curs d'educació ambiental
Des del COAMB ofereixen un curs complet que capacitarà els i les assistents per a la comprensió de conceptes pedagògics i didàctics dirigits a l’Educació Ambiental, i els dotarà d’eines per la seva aplicació pràctica. Els membres del CEESC teniu preu especial.
[més info]
CURS PRESENCIAL: La mediació com a còmplice a l’aula. Programa “Els petits mediadors” - Creixent amb mediació
La gestió de conflictes als centres educatius es converteix en una competència necessària i imprescindible per gestionar-ne la convivència. En aquest taller mostrarem un recurs pedagògic per ajudar els centres en l’ensenyament de la gestió de conflictes; acostarem les eines mediadores que es poden utilitzar a l’aula, i tècniques i habilitats per treballar amb la infància.
[Barcelona, 15 de juny]
CÀPSULA A DISTÀNCIA:  Com acull Barcelona? El paper del SAIER davant les persones en situació de refugi
En aquesta Càpsula presentarem la tasca del SAIER, el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats, que ofereix informació i assessorament gratuït sobre refugi, emigració, immigració i retorn voluntari als ciutadans i ciutadanes que viuen a Barcelona.
[Per zoom, 29 de juny]
Últimes accions de defensa de la realitat laboral dels educadors i les educadores socials
AJUNTAMENT D'ESPARRAGUERA
Recurs acceptat Pendent de resposta Recurs denegat  Silenci administratiu

PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!