Butlletí del CEESC núm. 488 · 1 de juliol de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

100 dies de mandat
La nova Junta de Govern del CEESC ha arribat als seus primers 100 dies de mandat. Què s'ha fet fins ara? "Ens mullem, sumem a l'escola, lluitem per la nostra presència a l'àmbit sanitari, som professió i la defensem, connectem amb el passat, el present i el futur dels professionals, treballem al voltant del canvi climàtic i del reequilibri territorial i ens impliquem amb l'entorn.
[més info]
Apostem per la salut comunitària
Dimarts a la tarda representants de la junta delegada de Lleida van lliurar una carta al Conseller de Salut per tal de posar-nos a la disposició del Departament i del conjunt del sistema sanitari català per tal d’acompanyar-los en la introducció de la figura de l’educador/a social en l’àmbit sanitari. El Diari de la Sanitat va publicar aquella mateixa setmana un article d'Albert Font-Tarrés sobre aquest tema.
[més info]
[El Diari de la Sanitat]
La Brúixola d'Onda Cero parla de #SumemalEScola
La setmana passada La Brúixola d'Onda Cero va dedicar dos programes a parlar de la realitat dels educadors i les educadores socials a les escoles. Van parlar amb en Xavi Campos, gerent del CEESC, amb Iolanda Gallego, educadora social de l'escola Ponent Granollers i amb María José, mare d'una alumna de la mateixa escola.
[La Brúixola, 22/06]
[La Brúixola, 27/06]
No passaran! Manifest de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial
Aquests dies hem patit un atac directe perquè el Tribunal Suprem dels Estats Units ha derogat el dret a l’avortament. Les dones de tot el món estem alertes i som solidàries. Les dones professionals ens manifestem amb veu ben alta per denunciar aquest atac i assumir el nostre compromís a la lluita. No ho permetrem.
[més info]
Relleu a la Junta delegada de Girona
El passat 21 de juny va quedar aprovada la nova Junta delegada del CEESC a Girona, que està formada per la Raquel Rico, de presidenta; la Rosa Caparrós, de secretària; l'Àngela Alonso, de tresorera, i el Ricard Giménez i l'Alba Almagro, de vocals. Al nou equip els desitgem tots els encerts en aquesta nova etapa!
[més info]
Atenció a la violència infantojuvenil
El proper dimarts, 12 de juliol tindrà lloc una xerrada per conèixer l’Equip Funcional d’Experts en l’atenció a la violència sexual infantojuvenil i al maltractament greu en l’àmbit de la salut. S'explicarà l’algoritme d’actuació d’aquest servei, els criteris de derivació i la intervenció que el treball social fa dins d’aquest equip.
[més info]
Donem suport a la campanya #Posaelsou
Des del CEESC ens fem ressò i donem suport a la campanya #Posaelsou per exigir a les organitzacions socials que mostrin el sou a les ofertes laborals del sector social i per aconseguir la major transparència en el mercat laboral.
[@posaelsou a twitter]
AL BLOG: L'Economia Blava Solidària: una construcció mediterrània
L'educador social Julio Martínez ens escriu al blog sobre els reptes a què fa front l'Economia Social i Solidària per ser un veritable agent impulsor clau i “transversal” davant dels grans desafiaments socials, ambientals i econòmics la guerra a Ucraïna i de la resta de guerres.
[llegeix l'article]
Nou número de la Revista RES
El número 34 de la Revista RES porta per títol "La Educación Social acompañando a las infancias" i tracta sobre com els reptes de la nostra acció amb les infàncies, com a educadores i educadors socials, passen ara pel desenvolupament de models i ssitemes que contemplin aquesta etapa com una més de la ciutadania i que no estiguin basats íntegrament en drets i no en posicions tutelaritzadores o paternalistes dels adults.
[consulta la revista]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

HORARIS D'ESTIU A LA SEU A BARCELONA

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!