Butlletí del CEESC núm. 489 · 8 de juliol de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Més de 3.000 signatures per reclamar ES a les escoles
Una representació dels 75 educadors i educadores socials que han treballat a centres educatius aquest curs van lliurar ahir al Departament d'Educació 3.369 signatures per demanar la continuïtat d'aquesta figura i que s'estengui al conjunt de centres de Catalunya. L'acció ha comptat amb la presència del CEESC.
[més info]
"A totes les escoles i instituts"
La Patrícia Quílez, vicepresidenta del CEESC, escriu al Diari de l'Educació sobre la necessitat de la continuïtat dels educadors i educadores socials a les escoles. "Som imprescindibles per a la protecció a la infància, pel treball amb les famílies i amb la comunitat, per la convivència en els centres i per una educació en valors, lluny de tota forma de violència, que integri la perspectiva de gènere, la sostenibilitat, la diversitat i la inclusió."
[llegeix l'article]
El CEESC forma part del Consell Assessor del Diari de l'Educació
El CEESC, juntament amb el CDLCAT i el COPEC, és, des de la setmana passada, un nou membre del Consell Assessor del Diari de l'Educació. Aquest espai compta amb persones expertes en diverses qüestions del món de l’educació que representen l'ampli ventall de la comunitat educativa. L'Albert Font-Tarrés serà l'encarregat d'aportar-hi la veu del  CEESC.
[més info]
Programa d'atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental
En Santi Bertomeu, educador social col·legiat, va participar en la presentació del Programa d'atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental a Catalunya. En Santi és membre del nou equip d’atenció a la crisi del CSMIJ de l'hospital Parc Taulí i va explicar què aportem els i les professionals de l'àmbit social als equips de salut mental.
[vídeo a partir del 34'50'']
ÚLTIMA SETMANA: Convocatòria de Cooperació 2022
A la 9a convocatòria d'Ajuts a Iniciatives Socials i de Cooperació, amb una quantitat total de 4.893,22€, s'hi podran presentar educadores i educadors socials col·legiats al CEESC, així com col·lectius o entitats que tinguin més d’una persona col·legiada dins dels seus òrgans de govern.
[Termini: 18 de juliol]
'Les vides negres importen', contra les morts a les fronteres
El CEESC s'ha adherit al comunicat elaborat pels col·lectius de Melilla que lluiten en terreny per la defensa dels drets humans. El comunicat unitari denuncia els fets esdevinguts el 24 de juny passat a Melilla, i exigeix que s'obri una investigació per part dels organismes competents perquè s'aclareixin els fets.
[més info]
El paper del SAIER davant les persones en situació de refugi
Vídeo i relatoria de la Càpsula en què en Xavier Cubells, director de Serveis d’Immigració i Refugi de l'Ajuntament de Barcelona, ens va presentar la tasca del SAIER, el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats, que ofereix informació i assessorament gratuït sobre refugi, emigració, immigració i retorn voluntari als ciutadans i ciutadanes que viuen a Barcelona.
[més info]
2n Concurs de Pintura de la Intercol·legial de Sèniors
La Intercol·legial Sèniors obre un concurs de pintura adreçat als membres sèniors dels col·legis professionals i als seus cònjuges, a partir de 60 anys. La temàtica dels quadres és lliure. El quadre serà original i inèdit, sense que el mateix hagi estat presentat en cap altre concurs.
[presentació d'obres: del 3 al 28 d'octubre]
Recull de contribucions per al proper número de RES
El número 35 de la Revista RES vol recollir les ponències, els resums i els vídeos dels actes del VII Congrés Estatal d'Educació Social. Si vas participar en algun acte del Congrés, pots participar en aquest procés col·lectiu de construcció de saber, enviant les teves reflexions i experiències abans del 15 d'octubre de 2022.
[més info]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

HORARIS D'ESTIU A LA SEU A BARCELONA

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!