Butlletí del CEESC núm. 495 · 23 de setembre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Participa a les propostes del #DiaES

La setmana vinent comencen els actes de celebració del Dia Internacional de l'Educació Social d'enguany. Troba el teu espai:

[#EncapsuladES]

[Celebrem i construïm professió]

[Ètica i deontologia: per no perdre's pel camí]

[Il·luminem Catalunya d’Educació Social]

[Carnaval de Blogs]

[Visita guiada a l'exposició "40 anys d'impremta de la Diputació de Lleida"]

Acte commemoratiu del CGCEES en motiu del #DiaES
Enguany l'acte central de la celebració del #DiaES del CGCEES es durà a terme a Barcelona i ha estat organitzat conjuntament pel Comitè d'Ètica del CEESC i el Comitè d'Ètica i Deontologia del CGCEES. Comptarà amb la ponència "Com es construeix l'ètica aplicada?", de Begoña Román Maestre.
[més info]
Visita guiada a l'exposició "40 anys d'impremta de la Diputació de Lleida"
La impremta de la Diputació de Lleida es va crear lligada a la Casa de Misericòrdia, un dels precedents de l'actual sistema de protecció de la infància i l'adolescència, per tal d'ensenyar un ofici i fer inserció laboral, a més d'imprimir la documentació de l'ens provincial.
[més info]
Inici de curs escolar, nova reunió amb el Departament d’Educació
Iniciarem un treballar plegats per començar a construir conjuntament la implantació efectiva de la figura dels professionals de l'educació social en el nostre sistema educatiu. Aquesta setmana el CEESC també ha defensat aquesta fita en la Comissió d'Estudi sobre el Desplegament d'un Sistema Educatiu Inclusiu.
[més info]
L’educació social: 30 anys formant part del sistema universitari català
“Si fa trenta anys es va aconseguir que la professió tingués el nivell formatiu i acadèmic per tal d’oferir el servei que mereix aquesta societat, actualment el mercat laboral està contractant perfils de tota mena sense la titulació”.
[llegeix l'article]
Jornada: “Nous escenaris per a l’educació social”
Aquesta jornada destaca la figura de l’educador/a social, lligada als canvis socials que es produeixen i als contextos sociohistòrics de cada país. Per aquestes raons vol aprofundir en aspectes com: què entenem per educador/a social o quins són els seus àmbits d’intervenció, així com en els nous escenaris on l’educador/a social pot aportar canvis i transformació social.
[més info]
Presentem d’estudi “Les dones parlen”
Segons l’estudi, el 56% dels professionals col·legiats són dones i en els darrers anys s'ha incrementat la seva participació als òrgans de govern dels col·legis professionals. Conclou que les dones professionals són dinamitzadores en general de la vida col·legial. També planteja un seguit de mesures per tal d’avançar en l’equitat de gènere dins els col·legis professionals.
[més info]
CURS: Conceptes bàsics d’atenció especialitzada de persones afectades de trastorn mental
Aquest curs pretén dotar de coneixements amplis respecte les persones que pateixen un trastorn mental i dotar d’eines i recursos els professionals davant el maneig de diferents situacions complexes.
[CEESC-Barcelona, 30 de novembre i
7 i 14 de desembre]
CÀPSULA: L'ús del català en l'atenció social
En aquesta Càpsula debatem sobre educació, vincle, drets, tabús i prejudicis al voltant de criteris socials i educatius favorables a l'ús del català per part del professional en entorns vulnerables.
[A distància, 3 de novembre]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!