Butlletí del CEESC núm. 497 · 7 d'ocubre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Celebrem i construïm professió 2022
Durant dos dijous, 29 de setembre i 6 d’octubre, s’ha celebrat la vuitena edició del “Celebrem i construïm professió”, l'acte en reconeixement als i les estudiants amb millors expedients acadèmics i Treballs de Fi de Grau d’Educació Social de les universitats catalanes.
[més info]
10a edició del Carnaval de blogs 2022
9 bloguers i blogueres de l'Educació Social han respost preguntes relacionades amb el lema del #DiaES 2022: "Ens comprometem prou amb la nostra professió?" "Hem de fer nostres les lluites i els reptes de les persones més desafavorides i dels grups oprimits?" "Per què es important col·legiar-se i organitzar-se?"
[llegeix els articles]
#DiaES 2022: Necessitarem tota la nostra força!
En l'article de Social.cat publicat en motiu del #DiaES 2022, demanàvem als professionals de l'educació social a ser els primers a defensar la professió. "[...] tenim tendència a dir el que som amb la boca petita, a no aixecar massa la veu per no molestar. A defensar i treballar pels drets dels altres però oblidant-nos els nostres."
[llegeix l'article]
Manifest del CGCEES pel #DiaES
En motiu del Dia Internacional de l’Educació Social, el CGCEEC va publicar un Manifest que proposa reflexionar al voltant de la dimensió ètica de la professió i, per extensió, sobre l’ús del codi deontològic com a document orientador en els conflictes ètics associats a la intervenció socioeducativa.
[llegeix el manifest]
El CEESC a Lleida TV
El passat 5 d'cotubre, l'Albert Font-Tarrés, vicepresident del CEESC va particpar al programa Lleida Activa en què va fer balanç de l'inici de curs escolar. Va parlar de la necessitat d'estendre la figura de l'educador/a social al conjunt dels centres escolars.
[mira el programa]
Exposició: “Arsal: l’impacte de la guerra sobre 300 km2”
Durant tot el curs 2022/2023, la seu del CEESC a Barcelona acollirà una exposició fotogràfica que ressegueix  la història d’Arsal, una localitat libanesa fronterera amb Síria. Es tracta d'un projecte de l'Associació Catalunya-Líban, amb fotografies dels periodistes Nilton Torres i Raquel Barrera.
[més info]
Nou curs d'Educa amb l'Art
El proper 15 d'octubre tindrà lloc la primera formació del nou curs d'Educa amb l'Art. Un curs que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les diferents disciplines artístiques. Tenim 5 entrades gratuïtes per a cada sessió del curs per a membres del CEESC.
[més info]
Premis recerca i innovació en serveis socials bàsics 2022
El Departament de Drets Socials ha obert aquesta convocatòria que té l’objectiu de reconèixer, impulsar i també potenciar la innovació i la recerca originals i inèdites sobre el disseny, el funcionament, els impactes i els resultats en l’àmbit dels serveis socials.
[fins al 30 d'octubre]
Trastorns de la conducta alimentària a l’adolescència
La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta organitza aquesta jornada que inclou una sesssió presencial, en horari de matí, adreçada a professionals i una sessió virtual, en horari de tarda, per a famílies.
[17 d'octubre]
CURS PRESENCIAL: Mediació. Pràctica de la sessió prèvia/exploratòria
El procés de mediació s’inicia quan es reben per primera vegada les parts. L’acollida ha de ser una pràctica d’excel·lència; és per aquest motiu que oferim un taller pràctic sobre com elaborar i portar a terme una sessió prèvia.
[CEESC-Barcelona, 27 d'octubre]
CÀPSULA A DISTÀNCIA: Envelliment i diversitat funcional
En aquesta Càpsula, coneixerem la realitat de la gent gran amb diversitat funcional intel·lectual, les situacions en què es troben, la tasca que es fa pel benestar d’aquestes persones i per l’envelliment actiu i especialment l’acompanyament que es fa sempre que es pot fins als seus darrers dies.
[A distància, 26 d'octubre]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

DESCOMPTES

Teatre del Raval

20% descompte a taquilla presentant el carnet del CEESC (màxim 2 entrades).

[més info]

Formació en Circ Social

10% de descompte per a membres del CEESC. La formació comença l'11 de novembre.

[més info]

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!