Butlletí del CEESC núm. 498 · 14 d'octubre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Recull dels actes del #DiaES 2022
Hem preparat un recull dels actes de celebració del #DiaES 2022 que van posar el punt de mira en la necessitat de col·legiar-nos i d’organitzar-nos per ampliar les perspectives i la mirada de l'educació social allí on encara no hi és o no hi té la veu que hauria de tenir.
[més info]
Parlem d'ètica i del Codi deontològic
El CGCEES va celebrar el #DiaES a Barcelona organitzant conjuntament amb el CEESC l'acte "Ètica i deontologia per a no perdre’s pel camí", dedicat a la reflexió sobre la dimensió ètica de la professió i, per extensió, a l'ús del Codi deontològic insistint en la seva importància com a document orientador en els conflictes ètics associats a la intervenció socioeducativa.
[més info]
30 anys dels estudis d'Educació Social a Lleida
En la jornada anual de la UdL, la universitat va rebre el reconeixement  de CEESC per ser una de les cinc primeres universitats de l'Estat espanyol en oferir el títol oficial d'Educació Social. Albert Font-Tarrés hi va reclamar  millors condicions de treball i salaris i va convidar l'alumnat a col·legiar-se perquè "en la nostra professió es necessita una militància extra".
[més info]
L'educació social a Tarragona Ràdio
El programa Tothom de Tarragona Ràdio va entrevistar la vicepresidenta del CEESC, Patrícia Quílez. Hi va reivindicar més espai i reconeixement en les seves funcions i categoria professional en tots els àmbits en els quals actuen els educadors i les educadores socials.
[escolta l'entrevista]
Dia Mundial de la Salut Mental
El CEESC s'ha adherit al comunicat que ha impulsat el Comitè d’Ètica Assistencial de la Fundació CCSM en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. El comunicat posa de manifest com avui dia se segueixen vulnerant els drets dels pacients i com aquestes vulneracions podrien ser perfectament evitades si es prenguessin les mesures pertinents.
[llegeix el comunicat]
2n Fòrum de debat: Creació artística i salut mental: un diàleg entre artistes
El FCCSM programa un Fòrum de debats presencials, híbrids o telemàtics entorn a temes d’actualitat vinculats a la prevenció i atenció a la salut mental des d’una perspectiva intersectorial, interinstitucional i interdisciplinària.
[més info]
Qüestionari sobre benestar laboral dels ES
Una estudiant de predoctorat de la URV demana col·laboració per a un estudi que vol conèixer alguns aspectes relacionats amb les condicions en què es desenvolupen les funcions d'ES en centres de protecció a la infància, a partir de la pràctica socioeducativa, la identitat professional i el benestar/malestar psicosocial.  
[col·labora en l'estudi]
CURS PRESENCIAL: Com treballar la participació juvenil en projectes, centres i recursos juvenils
En aquest curs descobrirem eines i estratègies per al foment de la participació juvenil en projectes, centres i recursos per a joves i en coneixerem el concepte, els mecanismes, les estructures i els processos.
[CEESC-Barcelona, del 2 al 23 de novembre]
CÀPSULA A DISTÀNCIA: L'ús del català en l'atenció social
En aquesta Càpsula debatem sobre educació, vincle, drets, tabús i prejudicis al voltant de criteris socials i educatius favorables a l'ús del català per part del professional en entorns vulnerables, des de la defensa que educador i educand poden conversar en llengües diferents des de l'entesa, el respecte, la comoditat i el vincle.
[A distància, 3 de novembre]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

[més notícies]

DESCOMPTES

Centre Odontològic Drs. Miravé

Promoció de tardor en pròtesi fixa per a membres del CEESC i els seus familiars.

[més info]

Suite Generis

Descompte d'un 20% en la propera reserva per a membres del CEESC.

[més info]

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!