Butlletí del CEESC núm. 500 · 28 d'octubre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Propostes de millora envers els riscos psicosocials
Des de l’àrea de Defensa de la professió del CEESC presentem un document que recull un seguit de propostes específiques de millora amb relació als riscos psicosocials d’origen estructural; els vinculats a la cultura laboral institucional, i els vinculats a la dimensió pràctica de la professió.
[consulta el document]
Enquesta sobre situacions d'assetjament, violència o discriminació al lloc de treball
El CEESC, CNT Catalunya – Balears, SEPRA i IACTA hem sumat forces per elaborar un estudi que vol conèixer l’actuació que fan les empreses, administracions, serveis de prevenció de riscos laborals i mútues de treball davant les situacions d’assetjament, violència o discriminació que pateixen els professionals de l’educació social en el seu lloc de treball.
[respon l'enquesta]
JORNADA: Quin es l’impacte de l’Educació Social als centres educatius?
El proper dissabte, 19 de novembre, de 10 a 12 del matí, tindrà lloc aquesta jornada en què el Col·lectiu d'Educació Social i Escola del CEESC presentarà un informe que analitza els dos primers cursos amb educadores i educadors socials als centres esducatius i farà una proposta per avaluar de manera òptima la seva feina.
[Barcelona, 19 de novembre]
Educació socioambiental. Aliances professionals
 Dimecres, 5 de novembre, tindrà lloc aquesta sessió de formació, en col·laboració amb la Societat Catalana d’Educació Ambiental, sobre la realització de projectes i activitats que contemplen l'educació social i l'educació ambiental com les dues cares d'una sola moneda per proposar les accions excel·lents que la nostra societat demana.
[Barcelona, 5 de novembre]
EDUCA AMB L'ART: Formació de Música a L'Auditori
Dins del nou curs d'Educa amb l'Art, tindrà lloc una formació de música on ens deixarem sorprendre pels sons que poden produir els objectes més quotidians, deixar que el nostre cos reaccioni a tot allò que escolta, o establir noves relacions entre so i moviment. Tenim 5 entrades gratuïtes per a cada sessió del curs per a membres del CEESC.
[Barcelona, 8 de novembre]
Presentació del llibre: “Persones, drogues i altres companyes de viatge"
En aquesta obra es fa recull d’un conjunt d’experiències basades en la pràctica de la intervenció socioeducativa en l’àmbit de les addiccions a les drogues. Inclou 23 relats de casos reals redactats per professionals i 2 relats de dues experiències personals.
[Barcelona, 14 de novembre]
Programa de subvencions Ocell de Foc
El Departament d'Empresa i Treball ha obert la convocatòria de subvencions del programa Ocell de foc que té amb la finalitat impulsar projectes que tinguin per objectiu l'atenció a joves, especialment aquells amb problemàtica de salut mental, i el seu acompanyament cap a l'autonomia personal i la construcció d'una vida independent
[més info]
ÚLTIMES PLACES! Com treballar la participació juvenil en projectes, centres i recursos juvenils
En aquest curs descobrirem eines i estratègies per al foment de la participació juvenil en projectes, centres i recursos per a joves i en coneixerem el concepte, els mecanismes, les estructures i els processos.
[CEESC-Barcelona, del 2 al 23 de novembre]
CÀPSULA A DISTÀNCIA: L'ús del català en l'atenció social
Amb quina llengua ens adrecem a les persones que atenem? És indiferent la llengua a què optem, o dotem la intervenció d'un plus socioeducatiu quan la fem en català? En aquesta Càpsula debatrem sobre educació, vincle, drets, tabús i prejudicis al voltant de criteris socials i educatius favorables a l'ús del català per part dels professionals en entorns vulnerables.
[A distància, 3 de novembre]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

[més notícies]

El proper 31 d'octubre, les seus del CEESC romandran tancades

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!