Butlletí del CEESC núm. 501 · 4 de novembre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament a l’Escola
La Laura Aubeso, vocal de la Junta del CEESC escriu al Diari de l'Educació. "L’assetjament escolar afecta un nombre important d’infants i adolescents. Al respecte, els educadors i educadores socials tenen algunes competències que els diferencien d’altres professionals."
[llegeix l'article]
Enquesta sobre situacions d'assetjament, violència o discriminació al lloc de treball
Vam detectar un error a l'enquesta i és per això que us demanem que si la vau respondre entre dijous 27/10 i divendres 28/10 fins les 9.30, que la torneu a omplir. És important conèixer la realitat de la nostra professió per tal de conscienciar les entitats i administracions de la necessitat d’impulsar i aplicar polítiques de prevenció de riscos psicosocials.
[respon l'enquesta]
JORNADA: Quin es l’impacte de l’Educació Social als centres educatius?
El proper dissabte, 19 de novembre, de 10 a 12 del matí, tindrà lloc aquesta jornada en què el Col·lectiu d'Educació Social i Escola del CEESC presentarà un informe que analitza els dos primers cursos amb educadores i educadors socials als centres educatius i farà una proposta per avaluar de manera òptima la seva feina.
[Barcelona, 19 de novembre]
Revolució Francesc Tosquelles
Acte de reconeixement a la figura de Francesc Tosquelles a través del visionat de la pel·lícula Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por i del debat posterior amb la directora del film i amb les veus d'una educadora social i d'una psiquiatra que van coincidir en algun moment de la vida d'en Francesc Tosquelles.
[Barcelona, 15 de novembre]
XI Jornades de Mediació de Tarragona
Onzena edició de les Jornades de Mediació a Tarragona amb videoconferències i una sessió en què es podran realitzar dos tallers presencials. La conferència del 12 de desembre, organitzada pel CEESC, tractarà sobre comediació i anirà a càrrec de Maria Sacasas i Elisabet Guitart, mediadores representants de la Comissió de Mediació del CEESC.
[més info]
Realitat i reptes de l’acció socioeducativa. Volum 7
Els dies 7 i 10 de novembre tindran lloc les conferències de la setena edició d’aquest cicle que dona veu a professionals i activistes de diferents àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’enfronten. S'hi parlarà sobre decreixement, gestió comunitària i drets de les persones trans.
[més info]
Manifest de les Violències Sexuals a la Infància
El proper 17 de novembre tindrà lloc la presentació del 'Manifest de les Violències Sexuals a la Infància' de la Xarxa dels Drets dels Infants a càrrec d'Amparo Porcel, representant de la Xarxa dels Drets dels Infants, i amb xerrades a càrrec d'Irene Montiel i Jaume Funes.
[més info]
CURS PRESENCIAL: Atenció especialitzada de persones afectades de trastorn mental
Aquest curs pretén dotar de coneixements amplis respecte les persones que pateixen un trastorn mental i dotar d’eines i recursos els professionals davant el maneig de diferents situacions complexes. El curs consta de tres sessions amb una infermera, una treballadora social i una educadora social.
[CEESC-Barcelona, del 30/11 al 14/12]
RELATORIA I VÍDEO: Envelliment i diversitat funcional
Hem publicat el vídeo i la relatoria sobre envelliment i diversitat funcional que va tenir lloc de manera telemàtica el passat 26 d'octubre i que va anar a càrrec d'Esther Herráiz, treballadora social i educadora social amb 25 anys d’experiència a l’associació Rusc i Avets, i Sílvia Betrán, psicòloga de la Comunitat els Avets.
[consulteu el vídeo i la relatoria]
PUBLICITAT

PUBLICITAT

En anteriors butlletins

[més notícies]

DESCOMPTES

Les Vies

Els membres del CEESC teniu un 10% de descompte en el curs "Teràpia narrativa Violència i Abús".

[més info]

Preparació d'oposicions

15% de descompte sobre el preu per preparar els 25 temes de la part general del temari del cos d'Educació Social.

[més info]

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!