Butlletí del CEESC núm. 503 · 18 de novembre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Llei del Tercer Sector Social. Línies estratègiques que defensa el CEESC
Des del CEESC defensem que la llei del Tercer Sector hauria de seguir unes línies estratègiques concretes: reunir més representació; assegurar l'equipació de condicions; articular la feina professional vs el voluntariat; incorporar-hi instruments de regulació, incloure el desplegament de la mateixa llei del Tercer Sector i crear un òrgan independent d'estudi i avaluació.
[més info]
Ofertes laborals en Educació Social
El CEESC, de la mà d'Eva Ma Sasot, tècnica d'atenció col·legial, ha participat a la 3a Fira de l'Ocupació de la UOC, amb la xerrada: "De la universitat a l'acompanyament de les persones: ofertes laborals en Educació Social-CEESC", que podeu veure a través del canal de youtube de la UOC.
[mireu el vídeo]
HIVE MINDS: Una caixa d'eines per a pensar juntes el nostre planeta
Un espai de trobada, formació, intel·ligència col·lectiva i diàleg per apropar-te la metodologia HIVEMINDS / MENTES COLMENA. Una eina lúdica per dissenyar cartografies de tendències globals entorn als nostres projectes i apropar la cultura dels ODS a les persones, per promoure la seva capacitat com a agents de canvi.
[L'Hospitalet de Llobregat, 25 de novembre]
LAST CALL: Quin es l’impacte de l’Educació Social als centres educatius?
Aquest dissabte tindrà lloc la jornada en què es presenta en exclusiva l'informe titulat "Avaluació de l’impacte de la professió de l’Educació Social als centres educatius", que vol analitzar els dos primers cursos amb educadores i educadors socials als centres esducatius i fer una proposta per avaluar de manera òptima la seva feina.
[dissabte, 19 de novembre]
Fem un recorregut per la Tortosa de la beneficència
Voleu conèixer tres espais de Tortosa que en el seu moment van acollir infants, joves i gent gran i que amb el temps han modificat la seva activitat per adequar-se als nous temps? Apunteu-vos a aquest segon itinerari del PassES i recorreu amb nosaltres aquests espais que ens duran conèixer una part de la història de l'eduació social. Si sou de Barcelona, organitzem sortida conjunta!
[Tortosa, 26 de novembre]
No oblidem Francesc Tosquelles
El passat dimarts es va fer un acte d'homenatge a Francesc Tosquelles amb la projecció del film de Mireia Sallarès i un debat posterior amb ella i dues professionals que el van conèixer. La pel·lícula té un format inèdit i sembla que el mateix psiquiatre hi hagués participat. Parlar d’en Tosquelles a l’estil Tosquelles. No és només historia, és la (o una) història potencial de Francesc Tosquelles.
[més info i vídeo de l'acte]
El CEESC crida a trencar amb la visió negativa dels CRAE
El Diari de Tarragona ha parlat amb Patrícia Quilez, vicepresidenta del CEESC, a propòsit de la creció d'un CRAE a Els Pallaressos, en què declara "Cal fer molta pedagogia per trencar la visió negativa d'aquest tipus de centres" i "Els nens que viuen en un CRAE són responsabilitat de tota la societat".
[llegeix l'article]
CURS PRESENCIAL: Atenció especialitzada de persones afectades de trastorn mental
Aquest curs pretén dotar de coneixements amplis respecte les persones que pateixen un trastorn mental i dotar d’eines i recursos els professionals davant el maneig de diferents situacions complexes. El curs consta de tres sessions amb una infermera, una treballadora social i una educadora social.
[CEESC-Barcelona, del 30/11 al 14/12]
El procés de recuperació en les situacions de violència masclista
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre de cada any, MEDIEM organitza el webinar "El procés de recuperació en les situacions de violència masclista".
[23 de novembre]
En anteriors butlletins

[més notícies]

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!