Butlletí del CEESC núm. 504 · 25 de novembre de 2022 · Si no el veus bé, clica aquí

Jornada d'avaluació de l’Educació Social als centres educatius?
El passat dissabte, 19 de novembre, el Col·lectiu professional d’Educació Social i Escola del CEESC va presentar en exclusiva el seu segon informe, titulat "Avaluació de l’impacte de la professió de l’Educació Social als centres educatius" i que dona continuïtat a l’avaluació iniciada l’any passat. Amb una participació d'unes 40 persones, la jornada va ser dinàmica i interactiva amb els participants.
[més info]
Comunicat del CEESC pel 25N
Aquest 25 de novembre, el CEESC se suma, un any més, a reivindicar els drets de les dones a viure, a viure en pau, a viure en igualtat i llibertat. Les educadores i els educadors socials de Catalunya continuarem lluitant per eradicar la violència masclista fins que les dones i els seus fills i filles puguin ser ciutadanes de ple dret, actives i participatives.
[llegeix el comunicat sencer]
Sí al consentiment
Un any més, el CEESC fem difusió de la declaració institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquest any el missatge se centra en les violències sexuals en considerar-les les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades.
 
[llegeix la declaració institucional]
Línies estratègiques que defensa el CEESC
Des del CEESC defensem que la llei del Tercer Sector hauria de seguir unes línies estratègiques concretes: reunir més representació; assegurar l'equipació de condicions; articular la feina professional vs el voluntariat; incorporar-hi instruments de regulació, incloure el desplegament de la mateixa llei del Tercer Sector i crear un òrgan independent d'estudi i avaluació.
[més info]
Ofertes laborals en Educació Social
El CEESC, de la mà d'Eva Ma Sasot, tècnica d'atenció col·legial, va participar la setmana passada a la 3a Fira de l'Ocupació de la UOC, amb la xerrada: "De la universitat a l'acompanyament de les persones: ofertes laborals en Educació Social-CEESC", que podeu veure a través del canal de youtube de la UOC.
[mireu el vídeo]
No oblidem Francesc Tosquelles
La setmana passada es va fer un acte d'homenatge a Francesc Tosquelles amb la projecció del film de Mireia Sallarès i un debat posterior amb ella i dues professionals que el van conèixer. La pel·lícula té un format inèdit i sembla que el mateix psiquiatre hi hagués participat. Parlar d’en Tosquelles a l’estil Tosquelles.
[més info i vídeo de l'acte]
Jornada de Bones Pràctiques en l'àmbit de Joventut 2022
En aquesta jornada, en què tindrem l’oportunitat de conèixer a fons tres bones pràctiques, ens endinsarem en la relació dels i les professionals de joventut amb joves, debatrem sobre el paper de la professió, el seu grau d’implicació, rellevància i compromís al voltant de les tres temàtiques esmentades en el context de la COVID-19.
[Manresa, 30 de novembre]
CURS PRESENCIAL: Atenció especialitzada de persones afectades de trastorn mental
Aquest curs pretén dotar de coneixements amplis respecte les persones que pateixen un trastorn mental i dotar d’eines i recursos els professionals davant el maneig de diferents situacions complexes. El curs consta de tres sessions amb una infermera, una treballadora social i una educadora social.
[CEESC-Barcelona, del 30/11 al 14/12]
El CEESC crida a trencar amb la visió negativa dels CRAE
El Diari de Tarragona ha parlat amb Patrícia Quilez, vicepresidenta del CEESC, a propòsit de la creció d'un CRAE a Els Pallaressos, en què declara "Cal fer molta pedagogia per trencar la visió negativa d'aquest tipus de centres" i "Els nens que viuen en un CRAE són responsabilitat de tota la societat".
[llegeix l'article]
Últimes accions de defensa de la realitat laboral dels educadors i les educadores socials
CONSELL COMARCAL DE LA GARRTOXA
AJUNTAMENT DE VILADECANS
CONSELL COMARCAL DE LA CONCA DE BARBERÀ
AJUNTAMENT DE VILASSAR DE DALT
AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
AJUNTAMENT DE COLLBATÓ
AGÈNCIA PÚBLICA DE FORMACIÓ I QUALIFICACIÓ PROFESSIONALS DE CATALUNYA
Recurs acceptat Pendent de resposta Recurs denegat  Silenci administratiu

En anteriors butlletins

[més notícies]

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!