Butlletí del CEESC núm. 513 · 17 de febrer 2023 · Si no el veus bé, clica aquí

Aportacions al projecte de Llei del Tercer Sector Social
La futura Llei del Tercer Sector de Catalunya s'està tramitant al Parlament de Catalunya. Pel CEESC és molt important que aquesta nova llei garanteixi uns serveis socials de qualitat. Hem presentat un conjunt de propostes d’esmenes, que han estat impulsades per la nostra essència com a col·legi professional i fonamentades en la identitat i els valors que es desprenen de la nostra professió.
[més info]
Compareixença al Parlament per la Renda Garantida de Ciutadania
Ahir dijous, 16 de febrer, l'Olga Giner, tresorera del CEESC i l'Albert Font-Tarrés, vicepresident, van comparèixer en representació del CEESC a la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya amb relació a la modificació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.
[mira el vídeo]
La realitat dels professionals de l’educació social
Hem publicat l'informe: "La realitat dels professionals de l’educació social. Dades específiques" que mostra la situació de feblesa de la nostra professió per motius com ara un sistema desprotegit, l'intrusisme professional, la precarietat laboral del sector, les condicions del lloc de feina adverses o la manca de seguiment dels riscos laborals i psicosocials.
[més info]
30 anys d'Educació Social a la Universitat de Barcelona
El curs 2022-2023 4 universitats catalanes celebren 30 anys d’estudis en Educació Social. Aquesta setmana hem assistit a l'acte de commemoració de la Universitat de Barcelona. Una jornada emotiva i d’orgull per la disciplina. A l'acte hi van participar estudiants de la primera promoció, com la Maite Mauricio, que va ser presidenta del CEESC del 2005 al 2010.
Proper número de la Revista RES
El número 36 de RES estarà dedicat als reptes de l'Educació Social dels propers anys, reconeixent les múltiples aportacions que la professió ha fet i pot fer  per analitzar, comprendre i transformar la realitat i les seves desigualtats. S'hi poden enviar propostes de col·laboració fins al 15 d'abril.
[més info]
Webinar sobre mediació social per a l'accés a l'habitatge
El proper 23 de febrer tindrà lloc el webinar "Les prestacions urgents: mediació social per a la permanència i l'accés a l'habitatge" organitzat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya en què explicaran la mediació social que es duu a terme en la gestió de les prestacions econòmiques d'especial urgència i els ajuts personalitzats.
[més info]
CONFERÈNCIA: Ètica de les professions
7a conferència del IX Cicle de Conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors, organitzada pel CEESC, en què es farà una primera presentació del marc general sobre el sentit ètic en l'activitat professional i s'entrarà de manera més específica en la identificació de temàtiques clau al voltant de la idea del bon tracte i la presència pràctica dels valors en el dia a dia de l'activitat professional.
[híbrid, 7 de març]
CÀPSULA: Pal·liar el patiment a través de l’art: l’exemple d’Artepaliativo
Coneixerem la tasca que fa Artepaliativo. Des d’un acompanyament centrat en la persona, treballen a hospitals, centres sociosanitaris o a domicili, amb la intenció d’ajudar les persones a recuperar el sentit de l’existència i la percepció de qualitat de vida i de dignitat fins al final.
[A distància, 28 de març]
CÀPSULA: Les oportunitats de l’acolliment familiar
A Catalunya hi ha molts infants que no poden créixer amb la seva família. L’acolliment familiar ofereix l’oportunitat a un infant de conviure amb unes noves referències familiars saludables i estables que li permetin desenvolupar-se de manera integral. Coneixerem com són i com funcionen els acolliments familiars a través dels serveis de l’entitat Cel Obert.
[A distància, 13 d'abril]
En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!