Butlletí del CEESC núm. 515 · 3 de març 2023 · Si no el veus bé, clica aquí

ON AIR: 5è Congrés SSBE
Per donar el tret de sortida al V Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, el proper 19 d’abril tindrà lloc a Badalona l’acte on presentarem del V CSSBE, així com les conclusions de la quarta edició. A més, en aquesta trobada reflexionarem conjuntament sobre qui governa els serveis socials en el món local.
[obertes les inscripcions]
Donem suport a la Plataforma Educadores Socials de Ponent
Aquesta setmana s’ha presentat la Plataforma Educadores Socials de Ponent a Lleida. El CEESC, a petició de la mateixa Plataforma, dona suport a les seves reivindicacions i s’ha adherit al seu manifest. Una representació del CEESC va assistir a l’acte de presentació davant dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials a Lleida.
[més info]
Continuen les mobilitzacions de professionals de l’Acció Social
Recordem que segueixen les mobilitzacions previstes per part de professionals de l’Acció Social a Girona, els dimecres, cada 15 dies, d’11h a 17h. El proper dia de mobilització és el 8 de març. Des del Comitè Resilis ens van fer arribar la informació, que vam compartir al nostre blog.
[llegeix l'article al blog]
WEBINAR MEDIEM 8M: Dones sense llar, una experiència de treball compartit
Aquest webinar té com a objectiu sensibilitzar sobre el sensellarisme femení que, en moltes ocasions, passa desapercebut per a la majoria de població. També servirà per conèixer el projecte VESTA, de treball cooperatiu entre administracions i entitats del tercer sector d’acompanyament a dones sense llar amb infants a càrrec al Besòs.
[més info]
8M - AGENDA 2030: Igualtat de gènere. Què significa? La seva implantació a diferents nivells
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació Intercol·legial organitza un acte reivindicatiu de les dones en el món professional, en què la doctora en dret i investigadora de l'agenda 2030, Ana Maria Badia Martí, impartirà la conferència: "Igualtat de gènere". Què significa? La seva implantació a diferents nivells."
[més info]
Presenta el teu projecte audiovisual als Premis RetinES
Enguany obrim de nou una convocatòria que, aquest any, presenta una novetat respecte de les edicions anteriors: una línia pensada exclusivament per a estudiants d’Educació Social. Fins a l'1 d'abril de 2023 presenta els teus projectes audiovisuals i contribueix al creixement de la comunitat de RetinES.
[més info]
CONFERÈNCIA: Ètica de les professions
En aquesta conferència, a càrrec de Jesús Vilar, es farà una primera presentació del marc general sobre el sentit ètic en l'activitat professional i s'entrarà de manera més específica en la identificació de temàtiques clau al voltant de la idea del bon tracte i la presència pràctica dels valors en el dia a dia de l'activitat professional.
[híbrid, 7 de març]
Per una salut mental d'acord amb els drets. De la retòrica a la pràctica
El Comitè d'Ètica Assistencial de la Fundació Congrés Català de Salut Mental convoca aquesta Jornada per reflexionar i debatre sobre les pràctiques i assistències actuals en curs, posant la mirada en les modificacions concretes que ha de comportar el nou paradigma que privilegia els drets dels pacients i l’atenció dels beneficiaris en tant que persones.
[Barcelona, 24 de març]
EDUCA AMB L'ART: Formació de dansa al Mercat de les Flors
Dins del Curs d'Educa amb l'Art 2022-2023, s'emmarca aquesta sessió de dansa adreçada a professionals de l'acció social i educativa. Anirà a càrre de Toni Mira, un dels ballarins i coreògrafs més destacats de l'escena catalana, gràcies a haver creat un llenguatge del moviment molt personal i dotat d'una forta relació tant amb l'espai com amb els elements escenogràfics. Tenim 5 entrades gratuïtes per a membres del CEESC.
[Barcelona, 15 de març]
XVII EDICIÓ: Taller sobre les proves pràctiques en un procés de selecció a l’administració local
17a edició d'aquesta formació totalment pràctica que se centra a treballar la preparació de les proves tècniques relacionades directament amb la pràctica professional, és a dir, els casos pràctics.
[A distància, del 26/06 al 14/07]
CÀPSULA: Pal·liar el patiment a través de l’art: l’exemple d’Artepaliativo
Coneixerem la tasca que fa Artepaliativo. Des d’un acompanyament centrat en la persona, treballen a hospitals, centres sociosanitaris o a domicili, amb la intenció d’ajudar les persones a recuperar el sentit de l’existència i la percepció de qualitat de vida i de dignitat fins al final.
[A distància, 28 de març]
Últimes accions de defensa de la realitat laboral dels educadors i les educadores socials
AJUNTAMENT DE BADALONA
AJUNTAMENT DE BANYOLES
DomusVi
LA VOSTRA LLAR RESIDÈNCIA
EDUVIC
SERVEI MUNICIPAL OCUPACIÓ DE GIRONA
Recurs acceptat Pendent de resposta Recurs denegat  Silenci administratiu

En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!