Butlletí del CEESC núm. 516 · 10 de març 2023 · Si no el veus bé, clica aquí

Assemblea Ordinària del CEESC
El proper dimarts, 21 de març, celebrarem de manera virtual l'Assemblea Ordinària del CEESC, a les 16 hores. S'hi porten a aprovació, entre d'altres, la Memòria d’activitat i el Compte de resultats de 2022. Així mateix, s'informarà sobre els darrers canvis a la Junta de Govern i el V Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats.
[més info]
L'educació social és feminista o no és educació social
En el Dia Internacional de la Dona incidim en les dificultats laborals de les educadores socials en l'exercici de la seva professió i, una vegada més, denunciem les males condicions i l'externalització dels serveis socials bàsics en detriment d'un servei professional públic, gratuït i universal. L'Educació Social ha de ser feminista per continuar avançant en igualtat, respecte, solidaritat i apoderament.
[més info]
AL BLOG: Activisme social i mediació
Al blog, l’Oscar Negredo, membre del Col·lectiu de Professionals de la Mediació del CEESC i Coordinador del Servei de Mediació Comunitària de l’Hospitalet, ens parla del “Cafè del Mig”, una activitats organitzada pel Col·lectiu en motiu del Dia Europeu de la Mediació, el passat mes de gener. L’espai de debat va girar al voltant de si l’activisme social i la mediació es troben alineats.
[llegeix l'article al blog]
Donem suport a la ILP pel 6% del PIB en educació
Des de fa dècades a Catalunya s’ha donat un clar retrocés del finançament de l’educació i, per tant, un retrocés educatiu que provoca abandonament educatiu prematur, segregació escolar o manca de desplegament del decret d’educació inclusiva, entre altres problemàtiques. El CEESC ens hem adherit a la ILP per garantir la destinació d’un mínim del 6% del PIB català al sistema educatiu.
[vine al CEESC a signar la ILP]
Reclamem polítiques fiscals progressives
La Plataforma + Drets i + Justícia Social, de la qual el CEESC és membre, reclama polítiques fiscals progressives que incrementin la capacitat d’ingressos per reforçar els serveis públics que són els pilars fonamentals de l’estat de benestar social. Tot considerant que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 van pel bon camí, aquests no cobreixen totalment les necessitats de la societat catalana referent a l’atenció de les persones.
[més info]
ON AIR: 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats
Per donar el tret de sortida al V Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, el proper 19 d’abril tindrà lloc a Badalona l’acte on presentarem la cinquena edició del Congrés, així com les conclusions de la quarta. En aquesta trobada reflexionarem conjuntament sobre qui governa els serveis socials en el món local.
[obertes les inscripcions]
Cursos subvencionats per a membres del CEESC
A través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya hem tingut accés a quatre accions formatives subvencionades per a les persones col·legiades i amigues del CEESC, per als propers mesos d'abril, maig, juny i juliol en modalitat d’Aula Virtual i una sessió presencial.
[més info]
Webinar MEDIEM: Promoció del diàleg a les comunitats de veïns
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, gràcies a la col·laboració amb el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, organitza el webinar "Promoció del diàleg a les comunitats de veïns", amb intervencions sobre conflictes immobiliaris i exposició de casos pràctics.
[A distància, 16 de març]
Esport i salut: Recepta sanitària esportiva i social
En el marc del calendari d’activitats de celebració de Martorell Ciutat Europea de l'Esport 2023, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell ha programat un cicle de seminaris per generar coneixement i compartir experiències sobre l’Esport Saludable al servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social.
[Martorell, 16 de març]
EDUCA AMB L'ART: Formació de teatre al Teatre Lliure
Dins del Curs d'Educa amb l'Art 2022-2023, s'emmarca aquesta sessió, a càrrec de Xesca Salvà i Marc Villanueva, que s'adreça a professionals de l'acció social i educativa. No és necessari tenir coneixements artístics, només ganes de gaudir i compartir. Tenim 5 entrades gratuïtes per a membres del CEESC.
[Barcelona, 25 de març]
Enquesta sobre intervenció amb adolescents amb trastorns mentals
Una estudiant del grau d’Educació Social de la UAB està realitzant un estudi per al seu TFG sobre el paper de l’educador/a social en la intervenció socioeducativa dirigida a adolescents amb trastorns mentals.
[col·labora-hi]
XVII EDICIÓ: Taller sobre les proves pràctiques en un procés de selecció a l’administració local
17a edició d'aquesta formació totalment pràctica que se centra a treballar la preparació de les proves tècniques relacionades directament amb la pràctica professional, és a dir, els casos pràctics.
[A distància, del 26/06 al 14/07]
CÀPSULA: Les oportunitats de l’acolliment familiar
A Catalunya hi ha molts infants que no poden créixer amb la seva família. L’acolliment familiar ofereix l’oportunitat a un infant de conviure amb unes noves referències familiars saludables i estables que li permetin desenvolupar-se de manera integral. Coneixerem com són i com funcionen els acolliments familiars a través dels serveis de l’entitat Cel Obert.
[A distància, 13 d'abril]
Últimes accions de defensa de la realitat laboral dels educadors i les educadores socials
ASSOCIACIÓ REINTEGRA
SOC Girona

 
Recurs acceptat Pendent de resposta Recurs denegat  Silenci administratiu

En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!