Butlletí del CEESC núm. 517 · 17 de març 2023 · Si no el veus bé, clica aquí

Camins i perspectives professionals de l’Educació Social
La 6a edició del Camins i Perspectives arriba en un nou format que ens permetrà apropar-nos més a les universitats i a l’alumnat d’Educació Social d’arreu de Catalunya, ja que es farà un recorregut presencial per les universitats des del mes de març fins al maig, on es duran a terme sessions específiques acompanyades per diversos professionals de l’educació social.
[més info]
Suport a les esmenes del CEESC a la Llei del Tercer Sector
La Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial s’ha adherit a les esmenes a la proposició de Llei del Tercer Sector que el CEESC ha treballat i presentat. Hem preparat una infografia que resumeix les "Línies estratègiques que defensa el CEESC" i a les quals ara donen suport  la Sectorial. 
[més info]
Assemblea Ordinària del CEESC
Ja t'has acreditat per participar a l'Assemblea Ordinària del CEESC? Tindrà lloc el proper 21 de març a la tarda en fomat virtual. S'hi porten a aprovació, entre d'altres, la Memòria d’activitat i el Compte de resultats de 2022. Així mateix, s'informarà sobre els darrers canvis a la Junta de Govern i el V Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats.
[més info]
Entrevista a Lluís Vila, educador social
Recupera l'entrevista que van fer-li a l'educador social i exvicepresident del CEESC, Lluís Vila, al programa "No ho sé" de RAC 1. "Com són, com treballen els equips multidisciplinaris i quin és el procés que segueixen en aquests centres d'internament els menors d'edat?"
[escolta l'entrevista]
6è ESST: L'Educació Social sobre la taula
Sisena sessió del Seminari Educació Social sobre la Taula en què debatrem al voltant de les següents preguntes: "Podem parlar d'àmbits en l'educació social?" "Quin sentit té parcel·lar les pràctiques educatives?"Si ets professional de l'educació social i creus que el debat enriqueix la nostra pràctica, vine, t'hi esperem!
[Girona, 31 de març]
Vídeo i relatoria: Ètica de les professions
Hem publicat el vídeo i la relatoria de la conferència sobre ètica de les professions en què hi van participar membres del Comitè d'Ètica del CEESC que defensaven que els elements ètics com el deure, la cura, la comprensió i el bon tracte esdevenen elements estructuradors de l'activitat professional.
[més info]
AL BLOG: Sinèrgics, el primer coworking de retorn social
Avui ens escriuen des de Sinèrgics, un coworking de retorn social ubicat a Baró de Viver, per explicar el seu projecte i per tal de trobar educadors i educadores socials que s'hi vulguin sumar. Si ets professional de l'educació social i tens un projecte d'emprenedoria, t'interessa!
[llegeix l'article]
RetinES: Revolucions Feministes
Des de la  web de RetinES us proposem tres recursos audiovisuals que us aproparan a les realitats de tres col·lectius de dones que, malgrat trobar-se a tres realitats ben diferents (Barcelona, Kurdistan i Moçambic), totes elles lluiten pels seus drets amb la mateixa força.
[llegiu l'article]
Per una salut mental d'acord amb els drets
El Comitè d'Ètica Assistencial de la FCCSM convoca aquesta Jornada per reflexionar i debatre sobre les pràctiques i assistències actuals, posant la mirada en les modificacions concretes que ha de comportar el nou paradigma que privilegia els drets dels pacients i l’atenció dels beneficiaris.
[Barcelona, 24 de març]
XVII EDICIÓ: Taller sobre les proves pràctiques en un procés de selecció a l’administració local
17a edició d'aquesta formació totalment pràctica que se centra a treballar la preparació de les proves tècniques relacionades directament amb la pràctica professional, és a dir, els casos pràctics.
[A distància, del 26/06 al 14/07]
CÀPSULA: Pal·liar el patiment a través de l’art: l’exemple d’Artepaliativo
Coneixerem la tasca que fa Artepaliativo. Des d’un acompanyament centrat en la persona, treballen a hospitals, centres sociosanitaris o a domicili, amb la intenció d’ajudar les persones a recuperar el sentit de l’existència i la percepció de qualitat de vida i de dignitat fins al final.
[A distància, 28 de març]
En anteriors butlletins

DESCOMPTES

Kingdom

Tercera part d'una trilogia d'Anne-Cécile Vandalem sobre el fracàs de la civilització occidental, ara viscut per infants a la taigà siberiana.

[50% de descompte - Del 31 de març a l'1 d'abril]

Lectura fácil

Alberto San Juan porta a escena la novel·la de Cristina Morales ambientada a Barcelona: quatre dones amb discapacitat intel·lectual, davant del sistema.

[50% de descompte - Del 12 al 23 d'abril]

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!