Butlletí del CEESC núm. 527 · 2 de juny 2023 · Si no el veus bé, clica aquí

Impulsem l’ús del català a l’acció social
El CEESC i Plataforma per la Llengua impulsem tres accions per tal de fomentar l’ús del català als espais professionals de l’acció social: un tríptic que recull mites respecte de l'ús del català i accions i recursos per trencar-los; el curs en línia, autoavaluatiu i gratuït “Tots som referents lingüístics!”, que dona estratègies, eines i recursos per incloure de manera fluïda el català al lloc de feina, i tres dinàmiques per tal que els equips d'un mateix centre socioeducatiu puguin analitzar la realitat lingüística del seu servei.
[més info]
Comunicat del CEESC en defensa dels Serveis Socials
Ens dirigim a la classe política per tal de defensar els serveis socials i desmentir les crítiques rebudes durant la campanya electoral de les eleccions municipals, fonamentades en el desconeixement del seu funcionament i en la manca de consciència generalitzada respecte de la seva contribució incalculable a la societat i del valor essencial que exerceixen en la nostra comunitat.
[més info]
Ja tenim els vídeos guanyadors dels RetinES 2023
Els tres premiats dels RetinES 2023 són Carnet per punts, una proposta amb un tractament molt original sobre l’homofòbia i el masclisme; Qüestió de perspectiva, una peça curta, impactant, clara i plena de sentit que remou per dins i fa reflexionar, i El Rec Comtal: la lluita veïnal pel bé comú, un reportatge que detalla el procés de recuperació d’aquest canal mil·lenari.
[més info]
CÀPSULA: L'esport, una eina inclusiva
Aquesta Càpsula té com a objectiu mostrar com l'esport ajuda en la millora de la qualitat de vida de persones en risc d'exclusió social i, també, en l'educació en valors a la societat. L'esport o el «fer esport» com a eina de diferents educadores i educadors socials que la utilitzen com a mètode per a l'aproximació, la participació o el vincle.
[Barcelona, 22 de juny]
#EncapsuladES especial "Lectures d'estiu"
Davant de l’èxit de l’#EncapsuladES de Sant Jordi, el proper 13 de juny ens connectarem un altre cop en directe per recomanar lectures de cara a l'estiu. Conversarem amb la Nadia Ghulam, la Tania Garcia i amb en Raül Martínez i l'Arnau Careta,  per parlar dels seus llibres, publicats recentment. També ens connectarem amb en Joan Gener per parlar del present i del futur dels Quaderns d'Educació Social.
[més info]
WEBINAR: Protocol de desnonaments i llançaments amb infants
Un equip d'educadors social de l’Institut de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat un protocol per acompanyar els infants i els adolescents que són desnonats. Una bona pràctica que pot ser reproduïda a altres municipis, perquè recordem que al nostre territori una de cada tres persones en risc de desnonament són menors d'edat.
[en línia, 8 de juny]
Les violències. Una mirada interprofessional
Jornada organitzada per la Intercol·legial de Terres de l'Ebre en què es parlarà de violències envers professionals sanitaris, desigualtats socials i violències socials, el reconeixement de la violència institucional, violència vicària i violència econòmica en les relacions familiars, així com d'urbanisme de gènere.
[format híbrid, 17 de juny]
Fira Literal
Ja podeu veure el vídeo del debat "El valor social de les biblioteques", un acte organitzat en el marc de la Fira Literal, en què es va parlar sobre el valor social de les biblioteques en el marc del nou Pla director de Biblioteques de Barcelona 2030 i en què hi va participar en Xavi Campos, gerent del CEESC.
[mira el vídeo]
El CEESC i Barcelona Sostenible Pla d'Acció 2022-2023
Els col·legiats i col·legiades que us adheriu al programa Barcelona + Sostenible abans del 30 de juny i implementeu alguna de les accions que proposem o altres de pròpies, podreu obtenir com a reconeixement beneficis fiscals durant l’any 2024.
[més info]
En anteriors butlletins

AGENDA

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!