Butlletí del CEESC núm. 560 · 5 d'abril 2024 · Si no el veus bé, clica aquí

Últims dies per omplir l'InformeES!
Volem arribar a tenir més respostes que en el darrer InformeES! Ens hi ajudes? Recorda que tens temps fins al 7 d'abril! Amb les dades recollides actualitzarem la fotografia de la professió i en podrem dibuixar l’evolució. Perquè només des del coneixement de la realitat podem avançar en les millores desitjades.
[participa-hi!]
Puc desgravar la quota col·legial? Campanya de la Renda 2023
La campanya de la Renda 2023 ja s'ha iniciat amb una novetat. Des d'aquest any, els membres del CEESC es poden desgravar la quota col·legial com a donació, a més de les dues formes de desgravació que ja hi havia anteriorment en el cas de professionals de la mediació i del peritatge judicial i dels professionals adscrits al règim d'autònoms.
[més info]
La gestió del 2023 és aprovada de forma unànime per l'assemblea del CEESC
El passat divendres 19 de març es va celebrar l’Assemblea Ordinària del CEESC. Aquest 2023 ha sigut el primer any complet de gestió de l’actual Junta de Govern, que aquest mes de març ha complert el seu segon any de mandat. En aquesta Assemblea s’hi van presentar la Memòria d’activitats i el Balanç i el compte de resultats de 2023, que es van aprovar per unanimitat.
[més info]
Inscriu-te al 5è CSSBE
Els dies 27 i 28 de maig de 2024 tindrà lloc el 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats en un espai incomparable de Barcelona, el Teatre Lliure de Montjuïc. T'hi pots inscriure fins al 20 de maig. Revisa el programa i escull entre els diversos espais que que se't proposen.
[més info]
Seminari Educació Social sobre la taula
Una nova sessió del Seminari Educació Social sobre la Taula de Girona en què debatrem al voltant de la pregunta "Podem interpretar la violència que es presenta en contextos educatius com un llenguatge més de comunicació?"
[Girona, 26 d'abril]
Com podem ser vistos, si ni tan sols som considerats ciutadans i ciutadanes de ple dret?
Escrivim a Social.cat reivindicant el dret a vaga de professionals dels serveis essencials. "Aquesta desatenció situa els professionals d’aquests serveis en un lloc de total invisibilitat que ens fa preguntar-nos: com podem ser vistos, si ni tan sols estem considerats ciutadans i ciutadanes de ple dret?"
[llegeix l'article]
El Camins i Perspectives a la UdL reivindica l'àmbit de l’educació social a les escoles
L’educadora social Noèlia Turmo va explicar la seva experiència a l’escola Príncep de Viana de Lleida davant dels estudiants de la UDL, en el marc del Camins i Perspectives 2024. Van ser-hi presents cinc mares de la mateixa escola que van manifestar l’agraïment de comptar amb una educadora social a l’escola des de fa 3 cursos.
[notícia a La Manyana]

[notícia al Segre]
Interseccionalitat i aplicació en el projecte Intermaps
En aquesta trobada feminista farem una introducció al concepte d'interseccionalitat des d'una perspectiva social, geogràfica i psicològica (gènere, etnicitat, origen, orientació sexual, identitat religiosa, diversitat funcional, etc).
[Barcelona, 11 d'abril]
EN LÍNIA: Tots som referents lingüístics! L'ús del català en els serveis socioeducatius
Obrim les inscripcion de la quarta edició d'aquest curs que neix amb la voluntat de generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
[asincrònic, a partir del 15 d'abril]
CÀPSULA: Integrem històries amb l’acolliment familiar
En aquesta Càpsula et guiarem per a saber com poder iniciar-te com a família acollidora. Podràs resoldre tots els teus dubtes i conèixer els procediments del servei d’Acolliments i Adopcions de la Fundació IRES, acreditat com a Institució Col·laboradora d'Integració Familiar de l'ICAA. 
[En línia, 9 d'abril]
CÀPSULA: Story cubes socio-educational intervention: com utilitzar aquesta eina de gamificació?
Presentarem l'eina de gamificació Story cubes i coneixerem com utilitzar-a per fer intervenció socioeducativa i obtenir respostes a temps real a les demandes o necessitats socials.
[Tortosa, 11 d'abril]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!