Butlletí del CEESC núm. 562 · 19 d'abril 2024 · Si no el veus bé, clica aquí

Mesures concretes que fem arribar als partits polítics
Ara que estem en període electoral a la Generalitat de Catalunya, des del CEESC hem pensat que és un bon moment per recollir totes les demandes i lluites que tenim com a professionals de l'educació social i fer-les arribar a tots els partits polítics per demanar que les nostres propostes s'incloguin en els programes electorals.
[quines són aquestes mesures?]
La Junta delegada del Camp de Tarragona es renova
El CEESC té una nova Junta delegada al Camp de Tarragona. En Jordi Martínez, n'és el president, la Laura Balcells, la secretària, l'Ester Ibáñez, la tresorera, i en Rafia El Jebari, n'és vocal. Fa unes setmanes es van reunir, juntament amb la tècnica d'atenció col·legial, la Mònica Jordà, per posar sobre la taula els nous reptes que se'ls presenten. Si sou del Camp de Tarragona us animem a participar de la vida col·legial al vostre territori.
[més info]
Vídeo i relatoria de la Càpsula d'acolliment familiar
Hem publicat el vídeo i la relatoria de la Càpsula "Integrem històries amb l’acompanyament familiar" en què des de la Fundació IRES van parlar sobre la tasca que fan les educadores i els educadors a l'hora d'acompanyar els infants que estan en un centre i són acollits. Les ponents van posar l'accent en els moments clau de transició per cuidar i minimitzar l'impacte que aquests poden generar en els infants.
[consulta la documentació]
Seminari Educació Social sobre la taula
Una nova sessió del Seminari Educació Social sobre la Taula de Girona en què debatrem al voltant de la pregunta "Podem interpretar la violència que es presenta en contextos educatius com un llenguatge més de comunicació?"
[Girona, 26 d'abril]
17es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació
En Xavi Campos, gerent del CEESC, intervindrà en una de les taules rodones en què es parlarà de l'impacte social de la biblioteca pública entenent que el seu paper és una tendència que es reforçarà en un futur, i de com els educadors i les educadores socials esdevindran perfils que es poden buscar a les biblioteques.
[Barcelona, 23 i 24 de maig]
EN LÍNIA: Tots som referents lingüístics! L'ús del català en els serveis socioeducatius
Obrim les inscripcion de la quarta edició d'aquest curs que neix amb la voluntat de generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
[asincrònic]
TALLER: Des del cos: estratègies de les arts escèniques per a la intervenció social
Aquesta formació busca entendre el cos com a font d'aprenentatge i les estratègies artístiques com a aliades per analitzar situacions complexes d'una forma subtil i poc invasiva. Un taller que permet experimentar en primera persona l'ús de les arts escèniques aplicades i utilitzar els codis de la dansa i el teatre en la tasca professional.
[Barcelona, 16 de maig]
CURS CONFORCAT: La mediació per principis
La metodologia emprada en la mediació gaudeix de nous complements que caldrà identificar, valorar i incorporar en les nostres dinàmiques habituals d’intervenció. Aquest curs és una posada a punt a la metodologia i a la professió en la mediació. Des d’aprendre els principis reguladors de l'acció mediadora a entendre la lògica interna de funcionament de les persones en conflicte.
[Subvencionat, Barcelona, del 2 al 27 de maig]
CÀPSULA SÈNIORS: Visita guiada a l'exposició "Tros de dona"
El col·lectiu Sèniors del CEESC torna a organitzar aquesta visita guiada a l'exposició temporal «Tros de dona», del Museu Terra, on veurem reflectit el paper de la dona al llarg de la història en el món rural.
[L'Espluga de Francolí, 11 de maig]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos i activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!