Butlletí del CEESC núm. 563 · 26 d'abril 2024 · Si no el veus bé, clica aquí

Què demanem als partits polítics en matèria d'Educació Social?
Els diaris Catalunya Plural i Social.cat es fan ressò de les demandes concretes que, des de l'Educació Social, hem fet arribar als partits polítics de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig.
[L’educació social demana una col·legiació obligatòria per exercir la professió]

[Una educació social de qualitat: aquestes són les demandes dels professionals als partits polítics]
Crida als Consells escolars de centre
Després de fer partícips tots els ajuntaments de Catalunya per tal que impulsessin mocions per aconseguir el 6% en educació als municipis catalans, ara les entitats promotores fem una crida als Consells escolars.  Demaneu que a la propera reunió del vostre Consell Escolar de Centre s’afegeixi un punt a l’ordre del dia per tal d’aprovar la “Declaració en suport de la ILP del 6%”.
[volem6percent]

[Compromisos de futur per a l'educació a Catalunya]
Interioritats del 5è CSSBE
Vols saber què ens va portar a escollir el Teatre Lliure com a seu del Congrés? O per què la imatge del Congrés és de color lila? O qui va fer-ne el logo i en què es va inspirar? Tot això i molt més ho aniràs trobant al blog del 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats que s'anirà actualitzant periòdicament.
[consulta el blog]
2a Trobada d'Estudiants d'Educació Social
El proper 9 de maig tindrà lloc a la Vall d'en Bas la segona trobada d'estudiants d'Educació Social de la UVic i la UdG, que tindrà com a eix l'acció comunitària, a través d'una conferència marc i una taula rodona en què hi participarà el CEESC.
[més info]
Acolliment professional des de l'experiència personal
Dixit i el CEESC organitzem aquesta conferència que servirà per conèixer millor aquesta mesura d'acollida temporal i com afecta les relacions familiars i el desenvolupament de l'infant. La conferència anirà a càrrec de Toni Rubio, educador social col·legiat, i família d'acollida professional.
[més info]
CANVI DE DATA - Seminari Educació Social sobre la taula
La sessió d'abril del Seminari Educació Social sobre la Taula de Girona, s'ha traslladat al 3 de maig. Hi debatrem al voltant de la pregunta "Podem interpretar la violència que es presenta en contextos educatius com un llenguatge més de comunicació?"
[Girona, 3 de maig]
Demandes de col·laboració d'estudiants d'Educació Social
Ens han arribat dues demandes d'estudiants d'Educació Social per tal de traslladar al màxim de professionals unes enquestes per col·laborar en els seus TFG.
[Enquesta a professionals de l’educació social que treballen a una escola]

[La llengua catalana com un factor d'inclusió social]
ÚLTIMES PLACES!: La mediació per principis
La metodologia emprada en la mediació gaudeix de nous complements que caldrà identificar, valorar i incorporar en les nostres dinàmiques habituals d’intervenció. Aquest curs és una posada a punt a la metodologia i a la professió en la mediació. Des d’aprendre els principis reguladors de l'acció mediadora a entendre la lògica interna de funcionament de les persones en conflicte.
[Subvencionat, Barcelona, del 2 al 27 de maig]
CÀPSULA SÈNIORS: Visita guiada a l'exposició "Tros de dona"
El col·lectiu Sèniors del CEESC torna a organitzar aquesta visita guiada a l'exposició temporal «Tros de dona», del Museu Terra, on veurem reflectit el paper de la dona al llarg de la història en el món rural.
[L'Espluga de Francolí, 11 de maig]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos i activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!