Butlletí del CEESC núm. 571· 21 de juny 2024 · Si no el veus bé, clica aquí

Comunicat en defensa dels drets i la seguretat d'educadores i educadors socials
El CEESC es veu obligat a alçar la veu davant dels greus fets ocorreguts la setmana passada al centre educatiu de justícia juvenil El Segre, on un jove ha estat acusat d’agredir sexualment una educadora social. Aquesta situació ens obliga a denunciar, un cop més, les condicions de treball i seguretat dels i les professionals que operen en aquests centres.
[llegeix el comunicat]
El CEESC exigim que el Govern no degradi l'exercici professional
Exigim la suspensió del projecte de modificació de la Cartera de serveis socials en què es proposa modificar l'annex que regula els perfils professionals dels serveis de suport a l'autonomia a la pròpia llar per a persones amb discapacitat intel·lectual, entre d'altres, substituint la referència “un educador/a social” per la frase “una persona amb perfil d’educador/a”.
[llegeix el comunicat]
Treballant en l’actualització de la Cartera de Serveis Socials
El Departament de Drets Socials ha iniciat un procés de revisió de la Cartera de Serveis Socials, a través de diversos espais per arribar al nou model de manera consensuada. El CEESC és present a les taules tècniques. Hem obert un formulari per rebre les aportacions que els educadors i educadores socials vulgueu fer-hi.
[vols fer una aportació a la Cartera de Serveis Socials?]
Exposició de l'Observatori dels Drets dels Infants
La seu del CEESC a Girona acull fins al 2 de juliol l'exposició "La Nova Agenda de Reptes per l’Actualització del Pacte per a la Infància" creada per l’Observatori dels Drets de la Infància, del qual el CEESC és membre.
[més info]
JORNADA: Enfortim la xarxa
El CEESC serà present en aquesta jornada que té com a finalitat el reconeixement dels professionals socioeducatius com agents que impulsen el treball en xarxa per fer front a les necessitats de l'alumnat i les famílies més vulnerables per garantir l'equitat educativa.
[Barcelona, 26 de juny]
Beques del Departament de Drets Socials
El DOGC ha publicat una ordre per la qual s'obre convocatòria per a la concessió de 20 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs de recerca relacionats amb els àmbits d'actuació del Departament de Drets Socials, per al període 2024-2026.
[més info]
Extremismes violents en la infància i la joventut
Aquesta jornada sobre els processos de radicalització és una invitació a entendre millor les causes d'aquest problema i a aprofitar l’oportunitat que aquest símptoma ens brinda per pensar les maneres de millorar la salut del nostre malparat teixit social.
[Barcelona, 28 de juny]
PUBLICITAT

En anteriors butlletins

AGENDA

Propers activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!