La seu del CEESC a Girona acull fins al 2 de juliol l'exposició "La Nova Agenda de Reptes per l’Actualització del Pacte per a la Infància" creada per l’Observatori  dels Drets de la Infància, del qual el CEESC és membre.

Aquesta exposició recull els reptes i els drets reclamats pels infants i adolescents que van participar en el procés d’actualització del Pacte amb l'objectiu d'apropar els drets de la infància a les diferents entitats i institucions membres de l’Observatori.

L'any 2013, la societat catalana va fer un pas significatiu cap al compromís amb el benestar de les seves generacions futures en establir el “Pacte per a la Infància de Catalunya”.

Durant 10 anys el Pacte proporciona una base sòlida per a polítiques i orientades cap a la infància i l'adolescència. Marcant la pauta per al disseny d'intervencions com l'educació inclusiva, la prevenció de l'abandonament escolar, l'atenció a la salut mental, la promoció de la participació juvenil i la protecció davant de la violència i l'abús.

L’any 2023 es defineix una nova agenda de reptes amb l’Actualització del Pacte. Es crea un full de ruta que guiï les polítiques, programes i accions a seguir en els propers anys, enfortint així els fonaments d'una societat inclusiva, justa i equitativa per a tots els ciutadans.

L'exposició itinerant és un vehicle per compartir els èxits i les troballes del procés d'actualització del Pacte per a la Infància. 

>>L’exposició es podrà veure fins al 2 de juliol de 2024 a la seu del CEESC a Girona, els dimarts i dijous, de 16.00 a 19.00 h.