Encara que parlem de metodologies innovadores o ens definim com a professionals progressistes, les nostres pràctiques, cossos i organitzacions poden ser tradicionals i estar plenes de reglaments i automatismes. Amb aquest curs us convidem a revisar el nostre rol com a professionals de l’àmbit social per tal d’ampliar o deformar el punt de vista des d’on fem i mirem la realitat.
La proposta formativa aporta eines per a la intervenció socioeducativa en l'abordatge del TEPTC, a partir de casos de victimització infantil, contextos familiars traumàtics i situacions de tutela de llarga durada, amb l’objectiu de complementar la tasca educativa i prevenir els efectes de l’estrès en els professionals que intervenen en casos d'especial complexitat.
En aquesta formació, analitzarem les diverses tipologies de violència que afecten els joves, abordant el fenomen des de diferents perspectives. Explorarem les causes que poden contribuir a la violència i les possibles respostes des de cada disciplina, per tal d’entendre millor les necessitats dels joves i com intervenir-hi eficaçment.
Aquest curs té com a objectiu proporcionar els coneixements i les eines necessàries per col·laborar en implementar el model de Contencions 0, un enfocament basat en el respecte als drets de les persones i en la millora de la seva qualitat de vida. Les persones participants comprendran el concepte de contenció i el seu impacte, coneixeran models d’atenció lliures de contencions i exploraran alternatives segures i efectives per a la prevenció.
Aquest curs, organitzat pel CEESC i la Plataforma per la Llengua, vol generar consciència sobre la importància del referent lingüístic entre el col·lectius d'educadores i educadors socials, entenent que és una figura estratègica per a la promoció del català atenent al seu compromís amb la democratització cultural i la igualtat d'oportunitats.
En aquest curs farem el tastet de 22 estratègies concretes i aplicables que poden transformar la teva manera d'intervenir i acompanyar. Et proposem entendre el nou paradigma de l’Atenció Centrada en la Persona i les Relacions (MACPR) que posa al centre no només la persona gran, sinó també les relacions que teixim amb elles, entre nosaltres com a equip i els familiars. Perquè acompanyar des del vincle marca la diferència.
Amb aquesta formació, aprofundirem en el fenomen de l'aporofòbia des de diverses perspectives, combinant presentacions teòriques, anàlisis d'impacte, estudis i casos reals. A més, es proposaran estratègies pràctiques per combatre aquesta forma de discriminació que ens ajudaran a ubicar-nos en una posició proactiva davant de les situacions de violència.
El contacte humanitzador (tocar amb humanitat) és el fil conductor d’aquest curs: una manera d’entendre les relacions que dona valor a la persona com a protagonista de la seva pròpia història. Aquesta formació busca capacitar professionals i persones compromeses amb el canvi social perquè puguin fer de les relacions d’ajuda una eina de transformació.