Encara que parlem de metodologies innovadores o ens definim com a professionals progressistes, les nostres pràctiques, cossos i organitzacions poden ser tradicionals i estar plenes de reglaments i automatismes. Amb aquest curs us convidem a revisar el nostre rol com a professionals de l’àmbit social per tal d’ampliar o deformar el punt de vista des d’on fem i mirem la realitat.
En aquesta formació volem facilitar un espai segur per a poder reflexionar juntes sobre el nostre rol adult en l'acompanyament d'infants i joves. Compartirem amb vosaltres referents, experiències i mirades que fugen de la reproducció del sistema adultocentrista en la pràctica educativa.
Amb aquesta formació, aprofundirem en el fenomen de l'aporofòbia des de diverses perspectives, combinant presentacions teòriques, anàlisis d'impacte, estudis i casos reals. A més, es proposaran estratègies pràctiques per combatre aquesta forma de discriminació que ens ajudaran a ubicar-nos en una posició proactiva davant de les situacions de violència.
Aquest curs pretén proveir els professionals de l’àmbit de l'educació social d’un marc metodològic, que els permeti identificar de la manera més precisa situacions de risc, facilitant el seu abordatge amb el nivell més gran d'efectivitat possible.