La borsa de treball és exclusiva per a col·legiats i col·legiades del CEESC. Per accedir-hi cal estar d'alta al Col·legi i al corrent de pagament.
Sí, però cal tenir en compte la següent informació:
Atenció: les persones mediadores, perits judicials i autònoms, no es poden desgravar la quota com a donació, ja que la despesa de la quota col·legial és deduïble de la seva activitat professional i, per tant, no es pot aplicar la donació com a desgravable, ja que obtenen una contraprestació.
>>Omple aquest formulari i t'enviarem la informació necessària per col·legiar-te al CEESC.
Es pot col·legiar tota aquella persona que tingui el títol de diplomat o graduat en Educació Social, o bé que hagi estat habilitat per qualsevol col·legi d’Educació Social de l’Estat espanyol.
Consulta les quotes col·legials a la pàgina Col·legia’t > Quotes.
Tot i que recomanem la col·legiació, en el cas dels professionals de l’educació social, a Catalunya, la col·legiació no és obligatòria.
El CEESC té com a missió la regulació de l'exercici de la professió, proporciona serveis als col·legiats per tal que potenciïn l’excel·lència, així com informació, orientació sobre l’exercici de la professió, seguretat, rigor, control deontològic per tal que respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l’actuació professional.
El CEESC és un espai per compartir, generar coneixement i discurs envers la professió d'educador/a social. Amb els serveis que oferim volem ajudar a crear consciència de col·lectiu i a visualitzar tot allò que podem fer, tot allò que podem rebre i tot allò que globalment doni sentit a seguir pertanyent i participant en el CEESC.
No.
Els col·legis professionals no podem formar part de la negociació col·lectiva, ja que aquesta funció és exclusiva dels sindicats i la patronal.
Un col·legi professional és una organització que agrupa professionals d'una determinada àrea, amb l'objectiu de protegir els interessos de la professió i garantir la qualitat dels serveis que s'hi presten.
Els col·legis professionals estableixen estàndards de formació, ètica i conducta per als seus membres, i poden oferir serveis com la certificació de competències i la defensa dels interessos dels professionals davant dels governs i altres organismes.
D'altra banda, els sindicats són organitzacions que agrupen els treballadors d'un sector o indústria específica, amb l'objectiu de protegir els drets laborals i millorar les condicions de treball.
Els sindicats negocien amb els ocupadors en nom dels seus membres per a establir millors salaris, beneficis i condicions laborals. També poden proporcionar serveis com la representació legal i la defensa dels drets laborals dels treballadors.
En resum, mentre que els col·legis professionals se centren en la protecció i millora de la qualitat de la professió i els seus membres, els sindicats se centren en la protecció i millora de les condicions laborals dels treballadors en un sector o indústria específica.
Sí.
Els Estatuts del CEESC en l’article 29 punt 1, sobre emissió d’informes indica que “tots els treballs professionals que hagin d'emetre's documentalment, com ara informes, dictàmens, diagnòstics i altres, hauran de ser firmats pel professional, el qual hi farà constar el seu número de col·legiada”.
El fet que un professional de l’educació social signi amb el seu número col·legial dona garanties tant a l’entitat contractant (administració pública, empresa o entitat) com a la ciutadania de la seva professionalitat i la qualificació de la signant. El número col·legial és un identificador únic i personal que s'assigna a cada professional registrat en el seu col·legi, i s'utilitza per a verificar el seu estat de registre i assegurar-se que està autoritzat per a exercir la seva professió.
El CEESC posa a la teva disposició diversos serveis:
Sí.
Les empreses, les entitats del Tercer Sector Social i les administracions tenen a la seva disposició el servei de Borsa de Treball del CEESC per publicar de forma gratuïta les ofertes de feina adreçades als professionals de l’educació social.
No, actualment l’Educació Social no és una professió regulada a Espanya, ja que no està inclosa en el Reial Decret 889/2022, pel qual s’estableix la regulació de professions titulades. Això significa que no és possible homologar títols estrangers d’Educació Social amb efectes professionals.
El que sí que es pot sol·licitar és una equivalència de títol universitari, que té únicament efectes acadèmics i no té efectes professionals.
L’equivalència és el reconeixement oficial que un títol universitari estranger acredita un nivell acadèmic similar al d’un títol universitari espanyol dins d’una determinada branca del coneixement (com ara Ciències Socials, Enginyeria, etc.), però sense associar-lo a una titulació concreta.
L’equivalència és útil ja que permet accedir a estudis de postgrau (màsters, doctorats) o acreditar un nivell d’estudis superior en processos de selecció. L’equivalència no té efectes professionals, només acadèmics.
Diferències clau entre homologació i equivalència:
Aspecte |
Homologació |
Equivalència |
Vinculació a un títol espanyol |
S’equipara a un títol universitari concret |
Reconeix un nivell acadèmic dins d’una branca del coneixement, sense associar-lo a un títol específic |
Professions regulades |
Permet exercir professions regulades a Espanya |
No habilita per exercir professions regulades |
Ús acadèmic |
Permet accedir a màsters i doctorats |
Permet accedir a màsters i doctorats |
Complements formatius |
Pot requerir complements formatius |
Pot requerir complements formatius |
L’homologació és el procediment pel qual l’Estat espanyol reconeix oficialment que un títol universitari obtingut a l’estranger té la mateixa validesa acadèmica i professional que un títol universitari espanyol concret. Això implica que el títol estranger s’equipara a una titulació específica del sistema educatiu espanyol, amb els mateixos drets i efectes, tant a nivell acadèmic com professional.
Només es poden homologar títols relacionats amb professions regulades, és a dir, aquelles per a les quals la llei exigeix una titulació específica per poder exercir-les.
L'Educació Social no és una professió regulada.
El CEESC facilita la cerca de professionals de l’educació social, garantint que aquests disposen de la titulació oficial o de l'habilitació per exercir la professió, compten amb assegurança de responsabilitat civil, i segueixen el codi deontològic de la professió.
Si és la primera vegada que la teva entitat entra a la Borsa de treball del CEESC, cal registrar-la seleccionant “No esteu registrat?”.
Si la teva entitat va accedir en algun moment a partir del 2022 a l'antiga Borsa de treball del CEESC , ja estarà registrada en el servei.
Per accedir-hi, cal entrar a la Borsa de treball del CEESC i, a la casella “Entra com”, en el desplegable, seleccionar “Organització”.
Un cop seleccionada l'opció "Organització", cal introduir el nom d’usuari i la contrasenya.
Si et trobes en aquesta situació, posa’t en contacte amb nosaltres. Pots escriure un correu a
Per accedir-hi, cal entrar a la Borsa de treball del CEESC i, un cop dins de l’Àrea privada (Persones), clicar l’opció d’IdCat Mòbil. A continuació, cal identificar-se amb una de les següents opcions: IdCat Mòbil, Certificat de persona física de la FNMT o DNI electrònic) o Cl@ve (Cl@ve Mòbil, Cl@ve PIN o Cl@ve Permanent).