“Globalització, drets i educació social”

ACTIVITAT ANUL·LADA

En el marc del Carnaval de Blogs que celebrem des de fa 5 anys al Dia Internacional de l’Educació Social, el proper 9 de maig durem a terme la segona edició de l’Escrivint l’Educació Social, un espai per pensar i compartir coneixement al voltant d’una temàtica específica.

Aquest any la trobada, que es durà a terme a la Llibreria Nollegiu, al barri de Poblenou de Barcelona, segueix el fil que vam començar en el darrer Carnaval: Els reptes de l’educació social en temps de la globalització”.

Ara promovem aquesta trobada física en la que diferents bloggers i altres escriptors puguin compartir idees a partir de la globalització, els drets i l’Educació Social.

La proposta es realitza sota el paraigua de l'Educació Social com a exercici dels Drets Humans (DDHH), des de dos acostaments discursius que volen promoure la reflexió i la interpel·lació col·lectiva, en aquest afany de crear coneixement de manera participada.

L’espai estarà dinamitzat per Carlos Sánchez Valverde i Mònica Gijón, que ens faran una introducció i una sèrie d’interrogants que seran contestats per bloguers i pel públic que ens acompanyi. 

Interrogants com podrien ser aquests:

  • Què passaria si en lloc de pensar i parlar que estem tractant amb "migrants", "menors", "MENA", "refugiats", "tracta, etc. penséssim que estem davant de persones?   
  • I si, en conseqüència, ens preocupéssim des del primer moment del seu ple exercici del seu dret a una vida digna i feliç? 
  • És suficient un bon diagnòstic crític de la globalització? 
  • És la indignació suficient? 
  • Quina és la frontera o el límit en la nostra acció socioeducativa?

Els bloguers que participaran, bé presencialment o a distància, són:

Hem creat una llista de twitter amb participants, perquè els pugueu seguir més fàcilment. 

En aquest enllaç trobareu tots els articles entorn “Els reptes de l’Educació Social en temps de la globalització” del Carnaval de Blogs de 2017. 

Us animem a participar d’aquesta trobada, tant de manera presencial, com a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #EscrivintES.

Dimecres 9 de maig, de 19 a 21h
Llibreria Nollegiu, Carrer Pons i Subirà – Poblenou, Barcelona.
Entrada gratuïta amb aforament limitat.