Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

Pep Vallés Herrero

President

Educador social de l’Ajuntament de Tortosa des de 1986, en diverses tasques relacionades en Serveis Socials i de Formació de joves i adults. Actualment, tutor d’un programa de formació inicial. Sóc professor tutor d'Educació Social i Treball Social i professor col·laborador de la UNED. Doctor en Pedagogia. Coordinador d'Extensió Universitària i de la UNED Sènior al centre de Tortosa.

Membre de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social (SIP). Membre del Consell Assessor de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i vocal de l'Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya. Representant sindical en el sector d’Administració Local a la demarcació de Terres de l’Ebre (UGT).

President de la Junta delegada del CEESC a Terres de l'Ebre i responsable de l’Àrea de la Defensa de la Professió del CEESC.
Un llibre: “L’ombra rogenca de la lloba”, de Gerard Vergés. Em va captivar la seva lírica extrema i delicada, humanista i irònica, culta i quotidiana, per assaborir-la immensament a l'ombra fresca d'un aube de ribera i rellegir-la fins la infinitat dels temps.

Pepi Borràs

Vicepresidenta

Actualment em trobo jubilada, desprès de 30 anys en Centres Residencials d'Acció Educativa, sempre pertanyents a l'administració autonòmica en l'àmbit d'infància. Anteriorment havia treballat de mestre en diferents escoles a Barcelona i a Terres de l'Ebre.

Quan vaig iniciar la jubilació parcial, vaig apostar per aportar a la professió part del meu temps personal perquè em considero una enamorada d'aquesta professió i una privilegiada d'haver-la pogut exercir en una perllongada etapa professional. Ara estic engrescada amb el Projecte Sèniors, juntament amb altres educadores i educadors socials sèniors, encara molt més preparats que jo mateixa i tots amb gran il·lusió, acompanyats de l'equip tècnic del CEESC.

Dins de la Junta de Govern, sóc responsable de l’Àrea de Projectes i Activitats i pertanyo a la Junta delegada del CEESC a Terres de l'Ebre.

Un llibre: "El Alquimista" de Paulo Coelho. Es tracta d'un llibre simbòlic per entendre millor el caminar de la vida. Resulta reconfortant.

Inés Solé

Secretària

Sóc educadora social des de 2003. Tot just després de diplomar-me, vaig col·legiar-me al CEESC, perquè sempre he entès la necessitat de fer-ho.

Exerceixo d’educadora social en un Servei d’Integració en Família Extensa (SIFE) que du a terme el projecte “La meva família m’acull”, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Crec fermament en la necessitat de formar part del col·legi professional, no només per exercir la professió, sinó també per poder construir-la des de dintre i és per aquest motiu que em vaig implicar en la creació de la Junta delegada del CEESC a Terres de l’Ebre i, posteriorment, també hi dedico algunes hores a la setmana com a tècnica d’aquesta mateixa delegació.
Un llibre: “El Alquimista”, de Paulo Coelho. És un llibre que em va sembla força interessant quan el vaig llegir i vaig veure-hi la proximitat amb la tasca que desenvolupa l’educador social a nivell professional; a més de ser-me útil en un moment concret de la meva vida.

Manel Roman

Tresorer

Actualment i des del febrer de 2009 estic treballant d’educador social als Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Montsià. Anteriorment, i des de l’any 1991, he prestat els meus serveis treballat bàsicament en diferents CRAE repartits per quasi tota la geografia catalana, a les Cases d’Alcanar, a Girona, a Castellví de la Marca, al Vendrell i a Tortosa.
Un llibre: “La ciutat dels infants”, de Francesco Tonucci. La ciutat dels infants és un projecte al qual s’hi pot adherir qualsevol ciutat i el que pretén és que els nens i nenes puguin tornar a sortir de casa sense ser acompanyats per trobar-se amb els seus amics i jugar als espais públics de la seva ciutat.

Carina Callejón

Vocal

La meva vida laboral sempre ha estat vinculada al centre obert Sarabastall de Deltebre; hi treballo des de l’any 1989, primer com a monitora i després com a directora i educadora.

Habilitada com a educadora social l’any 1998, formo part del Grup de treball de Centres Oberts de les Terres de l’Ebre, com a coordinadora, des de la seva constitució (2009). El grup actualment engloba vuit centres oberts de set municipis.

Sóc vocal de la Junta delegada del CEESC a Terres de l‘Ebre des dels seus inicis.
Un llibre: “Nèmesi”, de Philip Roth. Narra la història d’un “educador” en una situació difícil tant social com personal.

Núria Palau

Vocal

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació, especialitat en Pedagogia Terapèutica, i en Psicopedagogia.

Vaig iniciar-me en el món social en projectes sociolaborals amb nois i noies de justícia juvenil. Posteriorment, m'he apropat a l'àmbit escolar, dirigint un nou projecte de residència d'estudiants, desenvolupant-hi tasques d'assessorament psicopedagògic i de coordinació.

Sóc voluntària en una entitat que es dedica a l'educació en el lleure i a l’acció social i estic de responsable de l'Escola de l'Esplai de Tortosa.

La vinculació amb el CEESC l’he viscut des dels seus inicis. Vaig habilitar-me l’any 1998 i sempre m’hi he sentit vinculada. Ara, a més de formar part de la Junta delegada de Terres de l’Ebre, realitzo tasques de suport tècnic a la delegació, de manera temporal.
Un llibre: “Com estimar l'infant”, de Janusz Korczak. Per moltes coses, però potser destacant el tema de la relació educativa basada en la confiança.

Raquel Aixendri

Vocal

Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona Social i postgrau d’Estimulació Cognitiva per la Fundació Pere Tarrés.

Des de l’octubre de 2000 estic treballant al Complex Assistencial de la Santa Creu de Jesús dins l’àmbit de la gent gran. He estat voluntària a la Creu Roja de Tortosa.

Un llibre: “El Anticuario”, de Julián S. Romero. Per la seva intriga, misteri i els apunts històrics que transmet.

Noèlia Redó

Vocal

Sóc educadora social i directora de lleure, actualment estic estudiant el grau de Pedagogia a la UNED.

La meva trajectòria professional està vinculada a l’àmbit de la infància i l’adolescència en risc. Primerament, com a directora d’un centre obert infantil a l’ajuntament d’Amposta i després com a coordinadora d’un pis assistit per a joves de 16 a 18 anys i, actualment, treballo com a educadora al Centre d’Acollida de les Terres de l’Ebre d’Amposta, ambdós serveis, de la cooperativa SUARA. També, i de manera compaginada amb les anteriors feines, he tingut experiències laborals en l’àmbit del lleure i de la gent gran, com a responsable del departament d’animació sociocultural i com a educadora dels serveis socials bàsics d’atenció primària.

Intento formar-me contínuament, molts dels cursos que he fet són part de l’oferta formativa que s’ofereix anualment des del CEESC.

Em sento una dona molt afortunada, cada experiència laboral ha significat una oportunitat per créixer tant en l’àmbit professional com el personal i sé que ho he fet de la mà de professionals compromesos i implicats en la tasca educativa dels que he après i segueixo aprenent moltíssim.

L’últim llibre que he llegit ha estat "El Clown, un navegante de las emociones", de Jesús Jara.