La nostra professió té una data marcada a l’agenda internacional, el 2 d’octubre, Dia Internacional de l'Educació Social, i ens mereixem celebrar-ho. Per aquest 2018 hem preparat una sèrie d’activitats que comprenen tant la celebració com la reflexió i la memòria històrica de la disciplina i la professió.

Podreu gaudir de les activitats tant si sou persones vinculades a l’Educació Social (professionals, docents o alumnes), treballadors i treballadores de l’àmbit social, comunitari o cultural, o si el que voleu és conèixer més a fons de què tracta i amb qui es treballa des de l’Educació Social.

El tractament i l’aprenentatge dels errors professionals és un dels eixos vertebradors de les activitats que hem plantejat al voltant del #DiaES d’aquest any, que hem plasmat amb la metàfora de l’art japonés del kintsugi, una tècnica que reconstrueix peces de ceràmica trencades amb or, deixant a la vista les esquerdes i donant un valor diferent a la peça.  

La memòria històrica, la mediació i l’ètica, necessàries en aquest món imperfecte, són els altres eixos que configuren el programa del #DiaES.


Programa #DiaES 2018 - El valor de la imperfecció

  • Una Llei per a l’Educació Social? Parlem-ne! 
    26 de setembre a la tardaBarcelona
    Sessió de treball oberta al conjunt dels professionals col·legiats per explicar els continguts de la Llei d’Educació Social.

  • Celebrem i construïm professió 2018
    2 d'octubre a la tarda, Barcelona
    En un acte festiu i distès, coneixerem i donarem veu a l’alumnat que té l’expedient acadèmic amb major qualificació i els treballs de fi de Grau d’Educació Social amb la nota més alta de Catalunya.

  • Carnaval de blogs: Com ser educador/a social i no morir en l’intent? 
    2 d'octubre, tot el dia a les xarxes
    Enguany proposem als bloguers i blogueres de l’Educació Social que ens descriguin un error que hagin comès en la seva vida laboral i professional. Per què creuen que va ser un error? Com s'hauria d'haver actuat? Què n’han après?

  • Mediació i comunitat. Una mirada des de l’acció social 
    3 d'octubre a la tarda, Barcelona
    Jornada oberta a tots els professionals que treballen diàriament en l’atenció a les persones, especialment mediadores i mediadors, però també a ciutadans que vulguin conèixer els beneficis de la mediació com a tècnica  per resoldre i gestionar conflictes.

  • Com estan treballant els professionals d’educació social a les escoles i instituts? Mostra d’experiències 
    4 d'octubre a la tarda, Tortosa
    Per tal de reconèixer i reivindicar la tasca de la figura professional de l’educador/a social dins les escoles i els instituts, des del Col·lectiu professional d’educació social i escola del CEESC us presentem aquesta Càpsula que n'exposa experiències de treball.

  • Com ser educador/a social i no morir en l’intent? Un cas teatralitzat 
    4 d'octubre a la tarda, Barcelona
    En la nostra professió es cometen errors. En aquesta activitat formativa teatralitzada posarem el focus en el lideratge i en aquelles accions que se’n deriven per poder detectar errors, per ser educadors socials i no morir en l’intent.

  • La Maternitat, 30 anys després. Celebració del #DiaES 
    4 d'octubre a la tarda, Lleida
    La delegació a Lleida del CEESC vol celebrar el Dia Internacional de l'Educació Social amb un acte que pretén fer una mirada al passat, per analitzar millor el present i plantejar-nos millores de futur.

  • Festivalet'ES a Girona 
    6 d'octubre al matí, Girona
    Música, consells i festa per l'acompanyament i la dignitat de les persones.

  • Peixera Ètica: Posem un mirada ètica a la tasca professional
    Data pendent de confirmar, Barcelona
    En un primer moment farem una exposició on plantejarem el tema i els seus interrogants i, en un segon moment, els participants faran una activitat per donar resposta conjunta als interrogants que surtin a la primera part de la sessió.

Durant els actes de celebració del #DiaES, presentarem l'Informe de l'Estat de l'Educació Social a Catalunya 2017. Al maig vam fer una crida per actualitzar la lectura de la realitat de la professió a Catalunya. El primer Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya es va realitzar amb dades del 2014.

Hi ha gustos per tot i seran dies especials. Cliqueu l'activitat o les activitats que us agradin més i inscriviu-vos! Les places son limitades als aforaments de cada espai.