Impulsem l'ús del català a l'acció social.

Projecte compartit entre el CEESC i Plataforma per la Llengua per impulsar un conjunt d'accions per tal de fomentar i facilitar l’ús del català als espais professionals de l’acció social, que es basa en tres elements diferenciats per tal de posar a disposició del conjunt de professionals de l'educació social eines i recursos per garantir que el català esdevé la seva llengua d'ús en l'acció socioeducativa.


Tots som referents lingüístics

Tríptic que recull mites respecte de l'ús del català en l'àmbit de l'acció socioeducativa i accions i recursos per trencar-los i actuar en conseqüència per fer del català la llengua de referència i de cohesió social.

>> Descarregueu-lo des d’aquest enllaç.


Formació: Tots som referents lingüístics! L’ús del català en els serveis socioeducatius

Curs en línia, autoavaluatiu, de 6 hores de durada, i gratuït, dirigit a totes aquelles persones professionals de l’acció social que vulguin conèixer estratègies, eines i recursos per mantenir o, si més no, incloure de manera més fluïda el català al seu lloc de feina, promovent el debat i el treball al voltant dels hàbits lingüístics en aquest àmbit professional en concret. Se'n programaran tres edicions al llarg de l'any.

>> Edició Primavera 2024.


Dinàmiques de gestió lingüística

Tres dinàmiques que tenen com a objectiu que els equips d'un mateix centre socioeducatiu puguin analitzar la realitat lingüística del seu servei i pensar eines per millorar l'ús del català de manera conjunta.

>> Descarregueu-les des d'aquest enllaç.


Aquest projecte respon a una de les funcions que queden recollides als Estatuts del CEESC: "Fomentar l'ús de la llengua catalana entre les persones col·legiades i en els àmbits institucionals i socials en els quals s'exerceix la professió, essent aquesta la llengua pròpia del Col·legi i la d'ús habitual en les actuacions internes i en les relacions externes d'aquest amb les persones col·legiades i la ciutadania".

 

Més informació:

>> El CEESC i Plataforma per la Llengua treballem junts per impulsar l’ús del català a l’acció social

>> Notícia de Plataforma per la Llengua

>> Relatoria i vídeo de la Càpsula "L'ús del català en l'atenció social", novembre 2022

 

En col·laboració amb:

 

Amb el suport de: