L'any 2017 va néixer el projecte Fem visible l’Educació Social que des del CEESC vam dur a terme amb Amical Wikimedia i DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials.

L'any 2017 va néixer el projecte Fem visible l’Educació Social que des del CEESC vam dur a terme amb Amical Wikimedia -l’organització que promou la Viquipèdia i el coneixement lliure en català- i DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials -la iniciativa pública que promou la gestió i la difusió del coneixement en l’àmbit social.

Des de la idea fins a la seva execució, el CEESC va concebre la proposta com una iniciativa per conscienciar el sector sobre la necessitat de fer visible a la resta de la societat la disciplina i el dia a dia de la professió, amb els seus agents, professionals, organismes i tecnicismes. L’objectiu inicial d’aquesta proposta era millorar la cobertura de termes a l’entorn de l’educació social a la Viquipèdia i, de retruc, del sector social en general, ja que hi havíem detectat diverses mancances, com ara termes clau que no hi apareixien o definicions que no eren prou acurades i caldria millorar, per tal que, cada vegada, sigui menys complex entendre i explicar què fa, on treballa i qui és un educador/a social.

Gràcies al projecte es van incorporar o millorar els articles següents:

 

>>Més informació del projecte

El projecte es va reactivar l'any 2022 amb la Viquimarató Dones (pro), una activitat que s'emmarcava dins dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, amb la col·laboració de col·legis professionals de Catalunya. Les dones han estat invisibilitzades al llarg de la història i aquesta activitat vol fer visibles aquelles que ens han precedit en els seves professions, amb la intenció de pal·liar la discriminació soferta al llarg de la història.

 

 

Amb el suport de: