Un espai des d’on explorar la ciutat en què vivim per tal de generar i posar a prova solucions creatives a necessitats de territoris concrets, sempre des d’una visió i perspectiva interdisciplinàries. 

CiutatBeta és un projecte formatiu en tot el seu procés, i d’acció palpable i avaluable en el seu desenllaç. Entra en joc amb el treball comunitari, l’acció i gestió sociocultural, la comunicació, les possibilitats de les noves TIC, i altres àrees pròpies que en l’actualitat s’estudien atentament des de les ciències, disciplines o estudis socials. Però també hi pren absolut protagonisme l’espai públic o conceptes com l’energia o la sostenibilitat, elements que també són propis d’altres ciències o disciplines com l’arquitectura, l’enginyeria o la física. Aquest és un dels trets diferencials de CiutatBeta, la seva intenció i projecció interdisciplinària.

Una idea sorgida des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya. Amb el suport tècnic de Trànsit Projectes. Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Amb el suport de la Unió Europea, el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Barcelona.