El CEESC ens hem adherit al manifest promogut des del Consell General dels col·legis professionals de Belles Arts, i en col·laboració amb la Federació d'Associacions de Professors de Dibuix d'Espanya, per demanar als partits polítics que facin seva i votin l'esmena presentada amb la qual pretenem aconseguir que la matèria d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, sigui present a tots els cursos de l'ESO.

L'actual projecte de llei LOMLOE de Govern del PSOE i d'Unides-Podem no modifica els articles que afecten el currículum i la temporització de l'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, deixant-la en la mateixa situació que ja era a la Llei WERT (LOMCE), és a dir, totalment desregularitzada, sense presència obligatòria i deixant la decisió d’impartir-la o no a les comunitats autònomes i als centres de secundària.

Aquesta és una situació inadmissible. L'educació artística és la base de multitud de professions relacionades amb l'àmbit de la Cultura, el Patrimoni, l'Art, el Disseny i la Comunicació i, per aquesta raó, entre d'altres, se li ha de dotar d'un currículum continu, com tenen la resta de les matèries de l'ESO. És una anomalia històrica que encara podem canviar.

No podem permetre que amb un Govern progressista, l’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, quedi exactament com està a la llei Wert, pràcticament eliminada del currículum.

Llegiu el Manifest complet.