El CEESC ens hem adherit al "Manifest en defensa del verd i la biodiversitat" redactat pel Grup de Treball del Verd i Biodiversitat de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

La pandèmia de la Covid-19 ha fet evident que la crisi sanitària i la crisi ecològica van juntes i, per tant, ha posat a primera línia que la natura és essencial tant per a la salut i benestar com per construir una ciutat resilient per al futur.

La pandèmia ens ha obligat a parar i, un cop passada la crisi, no es vol tornar a la passada “normalitat”. El Grup de Treball del Verd i Biodiversitat té el convenciment que aquesta crisi és una oportunitat per posar la vida i, per tant, la biodiversitat al centre de les polítiques públiques.

Des de l’urbanisme, medi ambient o salut pública, diversos estudis científics i tècnics apunten a la renaturalització com a una estratègia per a les ciutats futures. El Grup del Verd i la Biodiversitat insten que s’apliquin les recomanacions científiques, a la ciutat de Barcelona.   

El Manifest demana el desplegament de mesures que potencïin el verd i la biodiversitat a la ciutat com una intervenció essencial de salut pública. Aglutina diverses propostes que s’estructuren en els següents 4 àmbits:

  1. Plans i estratègies: Impuls d’iniciatives púbiques i privades per fomentar el verd i la biodiversitat.
  2. Econòmic i financer: Incentius, subvencions i ecotaxes per enverdir la ciutat.
  3. Legislació i normativa: Adaptació al nou model urbà de naturalització de la ciutat.
  4. Governança: Apoderament de la ciutadania, gestió comunitària.

#RenaturalitzemBCN

Manifest en defensa del verd i la biodiversitat a la ciutat de Barcelona (pdf)

Més informació i materials per fer difusió del Manifest.