L'Audiència Provincial de Girona ha absolt l'home acusat d'apunyalar una psicòloga dels Serveis Socials de Salt, el passat 23 de novembre de 2018. 

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) lamenta aquesta sentència absolutòria i de llibertat sense mesures de seguretat, que no ha tingut en compte que els informes tècnics dels serveis de salut van acordar com a mesura de seguretat l’internament psiquiàtric de l'autor dels fets, per un període màxim de 7 anys i mig.

El COPC considera que el cas posa de manifest que existeix, d’una banda, una falta de regulació de possibles mesures durant la pendència del procés i, d’altra banda, un funcionament deficient dels serveis públics de salut mental. 

En tot cas, el fet que malgrat el risc de reincidència, no s'hagi aplicat l’internament psiquiàtric decretat judicialment evidencia que actualment no hi ha un funcionament adient ni tampoc una coordinació òptima entre el sistema sanitari i el judicial, i que aquestes mancances poden implicar un greu risc que deixa desemparades tant les víctimes dels fets com la població en general. 

Per això el Col·legi de Psicologia de Catalunya i les diferents entitats i col·legis professionals que hem donat suport a l'acció (TSCAT, COPEC, UGT i CEESC) fem una crida a tots els agents implicats per tal de buscar, conjuntament, solucions i evitar que es produeixin en el futur nous fets com els exposats. 

 

Llegeix la nota de premsa que ha emès el COPC.  

Comunicat dels Col·legis Professionals en relació amb l'agressió a una treballadora social dels Serveis Socials de Salt (novembre 2018)