Una setmana després del confinament estricte, el CEESC impulsava l’EncapsuladES. Un programa realitzat entre dimarts i dijous, a les 19.00 h i en directe, a la xarxa d'Instagram del CEESC, on es contactava amb diferents professionals de l'Educació Social d'arreu de Catalunya i de diversos àmbits i es mantenia una entrevista i conversa breu per copsar la situació a primera línia.

Després de 14 setmanes, del 26 de març fins al 18 de juny, s'han fet 22 programes en què s'han entrevistat 40 professionals, 38 educadores i educadors socials i 2 periodistes. 28 dones i 12 homes que treballen en col·lectius i àmbits tan diversos com infància, gent gran, salut mental, joventut, arts comunitàries, serveis socials, treball comunitari, sense sostre…

Ens hem apropat a professionals que han treballat a primera línia durant l'emergència sanitària amb una audiència fixa i en directe d'entre 15 i 45 persones, però amb més de 15.000 visualitzacions dels clips i les entrevistes fins a dia d'avui.

L'espai tenia un format senzill amb un objectiu clar, el de visibilitzar la professió en aquesta crisi. Posar cara, noms, veu i reflexió de i des de l'Educació Social. Entre els 30 i 45 minuts de l'Encapsulades s'entrevistaven dos professionals de l'Educació Social que ens explicaven on treballaven, com treballaven malgrat les circumstàncies i, alhora, se'ns dibuixava un retrat de la situació en què es trobaven i es feien diverses reflexions sobre el que haurem d’aprendre i millorar després d'aquesta crisi.

D’altra banda, l'Encapsulades també ha servit per adonar-nos que és més fàcil del que ens semblava fer activitats obertes a tota la professió, per a tota la gent i a tot Catalunya. Gràcies a eines, xarxes o sistemes virtuals podem arribar a tot arreu. La virtualitat ens ajuda a descentralitzar activitats, obrir-les a tothom i a anar més enllà. Gràcies a l'EncapsuladES també ens han conegut qui no ens coneixia encara. Els clips i programes sencers els podeu consultar i revisar de nou en línia tant al compte d'Instagram del CEESC com a La Veïnal TV.

L'EncapsuladES -i les activitats virtuals- han vingut per quedar-s’hi. Estigueu atentes i atents al curs vinent!

 

Amb el suport de: